'Body concept' studio za njegu i održavanje tijela u koji ćete se poželjeti vratiti ponovno i ponovno i ponovno

Kriosauna, kompresijske čizme, PsiO naočale? O da!

Objavljeno: 18.03.2023. Marta Čaržavec

Vjerujem kako vam je zabočka adresa ‘Body concepta’, studija za njegu i održavanje tijela već dobro poznata, ali sam sigurna da ne znate sve što on nudi. Sjećate se da sam bila na kružnom treningu za cijelo tijelo? Kada sam vam prošli put pisala o tome, nisam vam otkrila ono što je uslijedilo – refresh i čista uživancija u kriosauni, kompresijskim čizmama i PSiO naočalama. 

Kriosauna 

Kriosauna je sve popularniji tretman kratkotrajnog izlaganja ekstremno niskim temperaturama od – 110°C do -190°C. U svijetu je kriosauna poznata kao WBC Whole Body Cryotherapy – krioterapija cijelog tijela, a danas se izlaganje ekstremno niskim temperaturama koristi kod reumatskih problema kod ortopedskih problema, kod dermatoloških problema i kod raznih bolnih stanja loloomotornog sustava. Osim toga, kriosauna vrlo djelotvorno upotpunjuje standardne načine liječenja dermatolotkih problema kao što su psorijaza, akne, ekcemi i razni osipi. Redovitim tretmanima kriosaune u kombinaciji s ostalim fizikalnim procedurama povećava se učinak liječenja i pokazuju se vrlo dobri analgetski učinci kod raznih bolnih stanja kralježnice i zglobova – kod reumatoloških problema kao što su reumatoidni artritis, giht, spondilitis, fibromialgija, lupus, kod ortopedskih problema od kojih izdvajamo osteoartritis, tendinitis, burzitis, fascitis, ozljede ligamenata i meniskusa, kod autoimunih bolesti valja izdvojiti pozitivne subjektivne i objektivne učinke kod multiple skleroze. Također, svoje mjesto je pronašla i u postoperacijskoj rehabilitaciji budući da pospješuje brži oporavak, brže zacjeljivanje rana te regeneraciju tijela i jačanje imuniteta. 

U kriosaunu ne ulazite bez papučica koje su za nju specijalizirane, odjeveni ste u minimalno odjeće, a onda slijedi snižavanje temperatura. Iako sam osjećala nalete hladnoće i tijelo mi se ježilo, osjećaj u tijelu po izlasku bio je poput preporoda. I kad sam pomislila ok, to je to, uslijedilo je tajno oružje ‘Body concepta’ protiv umornih nogu. 

Kompresijske čizme 

– Normatec kompresijske čizme su odlična nadopuna istezanju koje svojom sekvencijalnom pneumatskom kompresijom ubrzavaju cirkulaciju i vrijeme oporavka mišica. Pritisak i punjenje komora vrši se postupno. Sve komore od gležnjeva prepona su ispunjene. Kad se sve komore napune i postigne zadani tlak, sve se komore istovremeno prazne, a postupak se ponavlja tijekom cijelog programa. Intenzivan program preporučuje se nakon napornih treninga radi ubrzavanja razgradnje laktata ili kod umornih nogu. Mogu se koristiti odmah nakon treninga ili sportskih aktivnosti. To omogućuje tijelu da što brže eliminira ili smanji mliječnu kiselinu u mišićima i ubrza regeneraciju – ispričala mi je Ana Lež, vlasnica i trenerica ‘Body concepta’ prije no što sam se zavalila u ležaljku i dobila naočale koje, osim što kul izgledaju, imaju nevjerojatnu moć. 

PSiO naočale 

PSiO naočale koje kombiniraju glazbu ili opuštanje glasom sa svjetlosnom stimulacijom. To je tehnologija koja će vam riješiti poremećaj spavanja pa čak i depresiju. 

– PSiO tehnologija nudi inovativno, jednostavno i učinkovito rješenje za ponovno otkrivanje optimalne dobrobiti. Ovisno o dobu dana i potrebi, termini se prilagođavaju ritmovima, bojama i eventualno opuštajućim porukama. Čak i sa zatvorenim očima, svjetlost prolazi kroz kapke. Međutim, PSiO je preporučljivo koristiti ujutro s otvorenim očima jer u to programi namijenjeni buđenju, u poslijepodnevnom terminu oči mogu biti ili otvorene ili zatvorene budući da su programi namijenjeni za odmor ili drijemanje, a u večernjim terminima naočale je preporučljivo koristiti zatvorenih očiju – objasnila mi je Ana, a zahvaljujući jutarnjoj PSiO sesiji i doživljenoj vizualizaciji započela sam dan u dobroj formi što se prelilo i na ostatak tjedna. 

Ono što moram na kraju dodati je prostor ‘Body concepta’ dizajniran i opremljen do najsitnijeg detalja što stvara dodatnu ugodu, a osoblje izuzetno pristupačno i dobro raspoloženo pa se stvarno imate volje ponovno vratiti. I još nešto – pristupačne cijene i odlično vodstvo recept su s kojim ćete postati zdraviji i sretniji. 

E da, ne zaboravite – ‘Body concept’ pratite na Facebooku i Instagramu

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba