Prošle su godine Zagorci pokazali neodgovornost na najjače, policija stoga poslala važna upozorenja

Kreće sezona požara na otvorenom

Objavljeno: 17.03.2023. zagorjeinternational

S obzirom na to da se bliži sezona požara na otvorenom, PU krapinsko – zagorska je s ciljem prevencije, poslala važna upozorenja svim građanima koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično. 

– Svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima – poručuju iz policije.

Skrenuli su i pozornost građana da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza. 

– Spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena, prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu, oko mjesta na kojem ćete ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje, ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila, u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce i druge žurne službe – dodaju iz policije.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba