Neka joj je sretan, najsretniji

Čudesna Dina Levačić najmlađa je žena koja je preplivala sedam tjesnaca i to baš na svoj rođendan

Objavljeno: 14.03.2023. zagorjeinternational

Naša daljinska plivačica Dina Levačić svladala je svih sedam prolaza iz projekta ‘Oceans Seven’, a rezultat je to kojeg nije postigao nitko mlađi od nje. I to je ostvarila baš na svoj 27. rođendan.

Levačić je preplivala 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, sedmi tjesnac iz svjetski poznatog projekta ‘Oceans Seven’, a taj je pothvat dosad napravilo tek 22 ljudi na svijetu, od kojih je naša plivačica najmlađa, piše 24sata.

Najmlađi je dosad u tome bio Australac Thomas Pembroke kojemu je to uspjelo 2018. godine kada je imao 29 godina.

Iako je temperatura zraka bila je 12, mora 16 stupnjeva, a morske struje jake, to nije spriječilo genijalnu Splićanku u njenom naumu, a cijeli je pothvat objavljen i na Facebooku.  

– Priča s Cookovim prolazom i svim ostalima traje više od 20 godina. Nadam se da ću uspjeti upisati svoje ime među one koji su uspjeli, a time i imena bezbroj njih koji su stajali iza mene i sve mi omogućili. Imala sam sreću da sam u svakom trenutku života i karijere nailazila na predivne ljude koji su mi pružali podršku kad mi je najviše trebalo – rekla je Levačić uoči puta na Novi Zeland. 

Inače, projekt ‘Oceans Seven’ sastoji se od Sjevernog kanala između Irske i Škotske (34 kilometra), Cookovog prolaza između Sjevernog i Južnog Otoka na Novom Zelandu (26 kilometara), Kanala Moloka’i između otoka Moloka’i i O’ahu na Havajima (44 kilometra), La Manchea između Engleske i Francuske (34 kilometra), Kanala Catalina između otoka Santa Catalina i Los Angelesa (32 kilometra), tijesnaca Tsugaru između otoka Honshu i Hokkaido u Japanu (20 kilometara) i Gibraltarskog prolaza između Španjolske i Maroka (16 kilometara). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba