Briljirali na Regionalnom prvenstvu Hrvatske regije 4 u Sisku

Ponovno sjajni zabočki ‘olimpovci’ kući donijeli 22 medalje među kojima 11 zlatnih 

Objavljeno: 31.01.2023. VH

Proteklog je vikenda u Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske regije 4 za kadete i mlađe, a natjecanje je okupilo 250 plivača iz svih klubova regije, koja obuhvaća Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku, Sisačko – moslavačku, Vukovarsko – srijemsku, Virovitičko – podravsku, Požeško – slavonsku, Osječko – baranjsku, Brodsko – posavsku, Međimursku, Koprivničko – križevačku i Bjelovarsko – Bilogorsku županiju. 

Natjecanje se održavalo u tri dijela i bilo je posljednja prilika natjecateljima da isplivaju rezultate neophodne za nastup na skorašnjem državnom prvenstvu u Šibeniku.

Put Siska krenulo je i 14 plivača PK ‘Olimp’ pod vodstvom trenera Nikole Ivekovića i Ivana Kukolje, a klub su predstavljali Helena Dinjar, Lea Majdak, Petra Pečnik, Vita Galac, Sara Pospiš, Lara Grah, Petra Ljubelj, Borna Semenić, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sever Kozina, Dominik Šamec, Fran Meglić i Noa Fiket.

Plivačice i plivači Olimpa osvojili su 22 medalje (11 zlata, šest srebra i pet bronci).

Najuspješnija ‘olimpovka’ na natjecanju je bila Vita Galac (mlađa kadetkinja) koja je osvojila čak pet zlatnih medalja i jednu srebrnu. Uz to, isplivala je i ‘B’ normu za Prvenstvo Hrvatske. Helena Dinjar (kadetkinja) je na natjecanju osvojila tri zlata, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. 

Fran Iveković (mlađi kadet) je kući odnio jednu zlatnu medalju, dvije srebrne i dvije brončane, Petra Ljubej (mlađa kadetkinja) osvojila je zlato, Luka Iveković (mlađi kadet) osvojio je broncu, a Noa Fiket (mlađi kadet) i Lara Grah (mlađa kadetkinja), osvojili su po jednu brončanu medalju. 

U štafetnoj utrci 4×100 slobodno, ‘olimpovke’ (V.Galac, S.Pospiš, P.Ljubej, L.Grah) su bile srebrne, dok su ‘olimpovci’ (F.Iveković, B.Sever-Kozina, L.Iveković, N.Fiket) osvojili zlato. 

Osim osvojenih medalja, bilo je tu i puno plasmana u top 10, a svi plivači ‘Olimpa’ isplivali su svoja najbolja vremena i pokazali vrhunsku plivačku spremu za daljnji nastavak sezone. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba