Proračun Grada Oroslavja za 2023. iznosi 5,7 milijuna eura

Gradonačelnik Šimunić naveo dva kapitalna projekta, a otkrio i da idući tjedan slijedi sjednica Gradskog vijeća zbog smjene aktualnog predsjednika Sojča 

Objavljeno: 25.01.2023. zagorjeinternational

Grad Oroslavje će u 2023. godini na raspolaganju imati 5,7 milijuna eura na koliko je planiran gradski proračun, a među projektima koji su planirani, gradonačelnik Viktor Šimunić je za Radio Stubicu posebno istaknuo dva. 

Radi se o uređenju sportskih svlačionica i izgradnji područnog vrtića u Mokricama za kojeg se još čeka potpis ugovora s Ministarstvom kako bi se krenulo u izradu projektne dokumentacije, a potom i u izgradnju. 

Uz navedene, tu je i niz manjih projekata za koje je dokumentacija već spremna. Među njima su uređenje dječjeg igrališta u Parku Vraniczany, zamjena krovišta na Društvenom domu u Mokricama, izgradnja nogostupa u Krušljevom Selu prema Stubičkim Toplicama u duljini 1,1 kilometar, a sa stabilizacijom vremena kreće i izgradnja nogostupa u Andraševcu.  

Šimunić je dodao da su lani, u odnosu na 2021. godinu, povisili prihode za 51 posto te će izvršenje prošlogodišnjeg proračuna s prihodovne strane biti gotovo 30 milijuna kuna, što je najviše u povijesti Grada, a rekao je i da je vraćeno puno dugova. 

Vezano uz posljednju sjednicu Gradskog vijeća, gradonačelnik je dodao da Grad poštuje odluku Ministarstva prema kojoj je nastavak posljednje sjednice Gradskog vijeća legalan. 

– Nakon što je Ministarstvo donijelo tu odluku mi smo počeli pripremati dokumentaciju, plan javnih nabava. Sve ide svojim tijekom, sve se radi. Kako će to završiti, pokazat će budućnost. Kako je Ministarstvo reklo, imamo proračun i mi ćemo to poštovati i raditi dalje punom parom – rekao je za Radio Stubicu te dodao da će idući tjedan, na zahtjev vijećničke većine, biti sazvana sjednica Gradskog vijeća zbog smjene aktualnog predsjednika Gradskog vijeća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba