Štrajk se nastavio i danas

RADNICI ZAGREBAČKE ČISTOĆE PORUČILI: “Nećemo odustati, tjerat ćemo ovo do kraja”

Objavljeno: 24.01.2023. zagorjeinternational

Radnici zagrebačke čistoće i jutros su nastavili štrajk, a kako su poručili, nastavit će ga sve dok ne dobiju i u pismenom obliku odluku o suspenziji izvanrednih otkaza trojici radnika zbog toga što su različite frakcije otpada odlagali u isti kontejner, piše Index.hr.

Predstavnik radnika jutros je otvoreno prozvao i člana uprave Holdinga jer je jednom od radnika rekao ružne riječi.

– Nećemo odustati niti jednog milimetra, tjerat ćemo ovo do kraja. To je poruka za Upravo Zagrebačkog holdinga – rekao je predstavnik radnika. 

Zaposlenici traže povećanje koeficijenta složenosti poslova, povećanje dodataka za uvijete rada, novu zaštitnu opremu i pravo na besplatan parking kao što to imaju svi ostali zaposlenici Holdinga, a ako Uprava ove zahtjeve uvrsti u kolektivni ugovor, već će danas početi s radom, poručili su nezadovoljni radnici. 

Inače, voditelj Čistoće Davor Vić rekao je jučer za novinare da je suspendirana odluka o izvanrednim otkazima trojici radnika kako bi se neometano nastavio odvoz komunalnog otpada. 

Nakon te njegove izjave pred novinarima, održan je sastanak Uprave s radnicima na kojem, kako je rekla za Index.hr. šefica sindikata radnika Čistoće Mirjana Kaltak, nikakvog pomaka nije bilo. 

– Predsjednik Uprave i članica Uprave došli su u Čistoću. Rekli su radnicima da su odluku o otkazima suspendirali i da se radnici mogu vratiti na posao, no radnici koji su u štrajku odgovorili su da traže odluku u pisanom obliku – ispričala je te dodala da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković i članica Uprave Matija Subašić Maras nakon konferencije za novinare došli u Čistoću i obavijestili radnike o suspenziji odluke te da se sva trojica mogu vratiti na posao, no oni zahtijevaju da ta odluka dođe napismeno. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba