Na tom je dijelu crnogorske obale, u vrijeme dok je šetao s prijateljem, na snazi bio crveni meteoalarm

Obustavljena potraga za dječakom (13) kojeg je odnio val sa šetališta u Herceg Novom

Objavljeno: 22.01.2023. zagorjeinternational

Dječak (13) nestao je u utorak, 17. siječnja, oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom u Crnoj Gori, kada ga je val poklopio i odnio u more dok je šetao uz obalu, prenosi Index.

Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni danas nije dala rezultate, čak ni korištenjem 3D sonara s plovila Inspekcije ribarstva koji omogućuje detaljnu ultrazvučnu pretragu morskog dna. Snage koje su danas iz mora, kopna i podmorja tragale za nestalim djetetom zaprimile su dva poziva građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba puta pokazalo da se ne radi o nestalom dječaku. 

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta oko 13 sati je obustavljena potraga za nestalim dječakom, koja bi se mogla nastaviti sutra, ako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali. 

Podsjetimo, dječak je nestao prošlog utorka nešto iza 22 sata. Iz Službe traganja i spašavanja na moru rekli su da su te večeri oko 23 sata od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog, obaviješteni da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijateljem bio na šetalištu.

Na tom je dijelu crnogorske obale na snazi bio crveni meteoalarm zbog olujnog juga i kiše. Udari juga koji su izmjereni nedaleko od šetališta na kojem je nestao dječak iznosili su gotovo 100 kilometara na sat, zbog čega su se podigli veliki valovi. Jedan od njih odnio je dječaka koji se nalazio na jednom od, udarima juga i mora, najizloženijih djelova šetališta.

Za dječakom je tragao i helikopter. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba