Vozačima upućeno i nekoliko važnih savjeta

Policija će ovog vikenda pojačano nadzirati sve vrste prometnih prekršaja 

Objavljeno: 13.01.2023. zagorjeinternational

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, policijski će službenici tijekom predstojećeg vikenda pojačano provoditi nadzor brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, korištenje mobitela i nadzor ostalih prometnih prekršaja.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu da ne precjenjuju svoje iskustvo prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila. Tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Poštujte ograničenja brzine kretanja vozila, brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujte i pridržavajte se svih prometnih propisa kako biste zaštitili sebe i sve druge sudionike u prometu – poručili su iz policije. 

Također, policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice ograničenja brzine kretanja vozila te da brzinu prilagode karakteristikama i stanju na kolniku te gustoći prometa.

Uz to, poslali su i nekoliko savjeta.

– Vodite računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljate, posebice, stanju i ispravnosti pneumatika, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, a prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila – savjetuje policija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba