Ostvareno preko 6500 turističkih noćenja

U kratkom vremenskom periodu TZ Sjever Zagorja ostvarila značajan napredak u svim segmentima

Objavljeno: 12.01.2023. zagorjeinternational

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja održala je drugu godišnju skupštinu u općini Vinica koja je bila domaćin sjednice na kojoj je jednoglasno prihvaćen program rada Turističke zajednice područja Sjever Zagorja za 2023. godinu u iznosu od 78.970 eura te je iznesen kratki rezime turističkih rezultata.

Direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić i predsjednik Mirko Korotaj zahvalili su svima prisutnima na podršci i turističkoj aktivnosti koju su pokazali tokom godine, zajednički okupljeni oko iste ideje, a to je održivi razvoj turizma na području Sjevera Zagorja. Obzirom da je riječ o novoosnovanoj turističkoj zajednici u operativno kraćem vremenskom razdoblju uspjela je ostvariti značajan napredak u svim turističkim segmentima.

Na području Sjevera Zagorja do 31. listopada 2022. godine ostvareno je ukupno 2303 dolaska te čak 6507 turističkih noćenja, što je za 1531 noćenje više nego u istom razdoblju 2021. godine.

Ukupno su realizirana četiri projekta za koje su dodijeljena bespovratna sredstva, a to su: Advent na Sjeveru Zagorja čija je ukupna vrijednost 87.540 kuna, zatim uspostava mreže informativno-edukacijskih ploča na području TZP Sjever Zagorja čija je ukupna vrijednost projekta 126.000 kuna, nabava pametnih solarnih klupa vrijedna 84.780 kuna, priprema materijala za uspostavu Internet stranice TZP Sjever Zagorja na platformi Croatia hr. vrijedna 51.450 kuna, a nisu izostali ni promocija i marketing.

TZ područja Sjever Zagorja po prvi je puta sudjelovala u programu Špancirfesta prošle godine u Varaždinu, ali je i po prvi puta sudjelovala i promovirala svoje područje na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku. Također, bila je aktivni sudionik na konferenciji ‘Turizam malih gradova’ u Ludbregu s temom ‘Kada hoteli i masovni turizam nisu opcija’.

TZ Sjever Zagorja sudjelovala je i na eno-gastro rekreacijskoj manifestaciji ‘Wine & Walk Ludbreg’ na kojoj su po prvi puta predstavljeni vrhunski vinari s područja Sjevera Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba