Gradonačelnik Šimunić poručio da će se na odluku žaliti

ODLUČILO MINISTARSTVO: Posljednja održana sjednica Gradskog vijeća u Oroslavju je važeća, neće biti prijevremenih izbora

Objavljeno: 10.01.2023. zagorjeinternational

Burno je bilo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Oroslavju, a prema odluci  Ministarstva uprave i pravosuđa, održana sjednica s koje je otišao predsjednik Gradskog vijeća Kristijan Sojč, je važeća, javlja Radio Stubica

Nakon neizglasavanja rebalansa proračuna, Sojč je  sjednicu prekinuo, te je zajedno s potpredsjednicima i petero vijećnika Nezavisne liste napustio, no ostala je većina, osam od 13 vijećnika, i to iz redova HDZ-a, SDP-a i HNS-a. Oni su održali nastavak sjednice i usvojili proračun za 2023. godinu, a Ministarstvo je prosudilo da je sjednica pravovaljana jer je na njoj ostala većina vijećnika. 

Gradonačelnik Viktor Šimunić je na svojim društvenim mrežama najavio da će se na ovu odluku Ministarstva žaliti, odnosno pokrenuti spor pred Upravnim sudom. 

Naime, ukoliko bi sjednica bila nevažeća, značilo bi da nije donesen proračun za 2023. godinu što bio razlog za raspisivanje prijevremenih izbora za Gradsko vijeće. Ovom odlukom za prijevremene izbore nema razloga, a sada je i važeća procedura koju su pokrenuli vijećnici HDZ-a, SDP-a i HNS-a za smjenom predsjednika Gradskog vijeća iz redova Nezavisne liste. Sjednica s tom točkom dnevnom reda trebala bi se održati do kraja siječnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba