Stigli nalazi obdukcije rodilje (22) iz Otočca, koja je nakon poroda svog četvrtog djeteta preminula uslijed komplikacija

UTVRĐENO DA NEMA PROPUSTA: Tijekom trudnoće su joj 11 puta radili ultrazvuk, no nisu uvidjeli da je u opasnosti

Objavljeno: 09.01.2023. zagorjeinternational

Stigli su nalazi obdukcije rodilje iz mjesta Gornje Vrhovine kod Otočca koja je preminula 7. studenoga u Općoj bolnici Zadar, doznaje 24 sata. Rodilja je nakon poroda u bolnici u Gospiću počela krvariti i zbog nastalih komplikacija su je poslali u Opću bolnicu u Zadru gdje je preminula. Ministarstvo zdravstva za 24 sata je otkrilo i da je završena inspekcija te da unatoč tome što je preminuloj rodilji čak 11 puta učinjen ultrazvuk tijekom trudnoće, nisu utvrdili da ima patološko stanje zbog kojeg je bila u opasnosti. Zaključak Stručnog povjerenstva je da u postupku medicinskog zbrinjavanja rodilje nisu učinjeni stručni propusti.

– Na temelju uvida u cjelokupnu dokumentaciju uključujući i obdukcijski zapisnik, ustanovljeno da je uslijed pokušaja odstranjenja patološki urasle posteljice nastupilo masivno krvarenje koje je uzrokovalo hemoragični šok, posljedično višeorgansko zatajenje, te unatoč svim poduzetim mjerama u skladu s pravilima struke, smrtni ishod rodilje’ – odgovorili su iz Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, 22-godišnjakinja je 7. studenog 2022. u popodnevnim satima dovezena u Jedinicu intenzivne medicine Opće bolnice Zadar, nakon što je rodila živo, svoje četvrto dijete, u OB Gospić, gdje su potom nastale komplikacije.

– Bolesnica je upućena u našu ustanovu nakon dogovora s liječničkim konzilijem Opće bolnice Gospić, a zbog nastavka i poduzimanja dodatnih mjera intenzivnog liječenja. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama bolesnica je preminula u Jedinici intenzivne medicine Opće bolnice Zadar – odgovorili su iz OB Zadar.

Iz Policijske uprave ličko-senjske je potvrđeno da su 7. studenog dobili poziv iz gospićke bolnice, da je 52-godišnjak iz Vrhovine putem treće osobe poručio riječi prijetnje jednom doktoru. Spomenuti liječnik je upoznat s tim da je mogao podnijeti prijedlog za kazneni progon, no on je to odbio. Neslužbeno se doznaje da se radi o dr. Darku Milinoviću, bivšem ministru zdravstva, koji je u jednom trenutku prisustvovao porodu, no on je odbio da se kazneno progoni osoba koja mu je zaprijetila, a navodno je riječ o tetku preminule mlade majke.

Ravnateljica gospićke bolnice, Sandra Čubelić, za medije je istaknula da je porođaj protekao standardno.  
– Rodilja je rodila živo i zdravo dijete, ali je imala uraslu placentu, što završava teškom komplikacijom, što se i u ovom slučaju dogodilo – rekla je i zaključila kako ne vidi da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba