HON-ING I MK ZAGORSKI ORLOVI ZA OB ZABOK: Odjel ginekologije i porodništva dobio dva nova TV-a, a Odjel pedijatrije novi monitor vitalnih funkcija

“Želja nam je da sve rađaonice opremimo televizorima, da porod i period nakon njega učinimo što ugodnijim“

Objavljeno: 05.01.2023. Valentina Cigula

Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana u četvrtak su stigle vrijedne donacije koje će liječnicima i medicinskom osoblju olakšati rad, a pacijentima osigurati bolju skrb i ugodniji boravak u bolnici. Tvrtka Hon-ing donirala je za Odjel ginekologije i porodništva dva televizora u vrijednosti od 10.000 kuna, a Moto klub “Zagorski Orlovi“ vrijedan monitor vitalnih funkcija za Odjel pedijatrije i poklone za djecu na odjelu u vrijednosti od oko 10.000 kuna.

Voditelj odjela ginekologije u OB Zabok, primarijus Rajko Fureš, zahvalio je tvrtki Hon-ing na donaciji televizora koji će, kako je rekao, dodatno uljepšati boravak trudnica i ginekoloških pacijentica na odjelu.

–  S tom posljednjom donacijom će sve sobe biti opremljene s televizorima, a želja nam je da u budućnosti i sve rađaonice opremimo s televizorima da u tim trenucima poroda boravak u rađaonici učinimo što ugodnijim za naše rodilje- rekao je primarijus Fureš.

Zahvalu tvrtki Hon-ing na vrijednoj donaciji za bolnicu uputio je ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

-Tvrtka Hon-ing je društveno odgovorna tvrtka. Ovo nije prva donacija koja nam je došla od tvrtke Hon-ing. Od srca im se zahvaljujem, nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti suradnju – kazao je Vančina.

30 godina postojanja

Voditelj prodaje u Hon-ing-u Matija Krznar istaknuo je da je ova donacija nagrada za još jednu uspješno završenu poslovnu godinu.

– Nakon još jedne uspješno završene godine, i pošto tvrtka ove godine slavi 30 godina postojanja, ovom donacijom smo htjeli doprinijeti zajednici, konkretno odjelu porodništva, da se rodilje za vrijeme boravka ovdje osjećaju kao kod kuće – rekao je Krznar.

Voditelj odjela pedijatrije OB Zabok Boris Adašević uputio je zahvalu Moto klubu Zagorski Orlovi na vrijednoj donaciji za odjel pedijatrije jer kako je istaknuo radi se o uređaju kojim se u radu koriste svakodnevno i koji im je važan, kako je rekao, posebno u zimskim mjesecima kada je na odjelu veliki broj hospitalizirane djece.

Bolja skrb

Ravnatelj bolnice Vančina rekao je:

-Doktor Dašić rekao mi je neki dan da smo imali gotovo rekord pregleda u danu. Preko 120 djece smo imali na pregledu u jednom danu u našoj hitnoj ambulanti. S obzirom na viruse koji vladaju u cijeloj Hrvatskoj, ovaj će uređaj doprinijeti da naša djeca imaju bolju skrb – poručio je.

Predsjednik Moto kluba “Zagorski orlovi“ Ivan Šalec rekao je da je ova donacija samo jedna u nizu humanitarnih akcija Kluba.

– Mi smo kao Klub poznati po tome što svake godine imamo nekoliko humanitarnih akcija, pa tako i ove godine. Dijelili smo paketiće i u Klaićevoj bolnici, donirali smo aparate za klince koji su im bili potrebni za liječenje, a sada smo tu na našem području, u OB Zabok gdje smo donirali aparat koji je djeci potreban, ali i paketiće za klince koji će biti podijeljeni na odjelu – rekao je Šalec i dodao da je vrijednost donacije oko 10.000 kuna, a iznos se prikupio iz džepova članova Udruge, od donatora, sponzora, a u pomoć priskoči i Grad Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba