Legendarni riječki pjevač koji je vladao glazbenom scenom na ovim prostorima još od pedesetih godina prošlog stoljeća

Napustio nas je i najstariji aktivni hrvatski pjevač Bruno Petrali

Objavljeno: 26.12.2022. zagorjeinternational

Najstariji aktivni hrvatski pjevač Bruno Petrali preminuo je u Rijeci u 98. godini života. Vijest o njegovoj smrti na Facebooku je objavio njegov prijatelj i kolega Marinko Biškić, koji je bio i jedan od “krivaca” što je Petrali lani, kada mu je bilo 96 godina, s grupom Sarah & The Romans snimio obradu pjesme “Bambina” Nene Belana. 

– U 97. godini preminuo je dragi prijatelj Bruno Petrali. Ovo je njegov prepjev Belanove “Bambine” snimljen prošle godine – napisao je Biškić.

– Sve se dogodilo slučajno. Grupa Sarah & The Romans znala je za moju davnu prošlost, valjda mi je ostao neki renome. Prije četiri godine snimili smo prvu obradu, pjesmu “Samo jednom se ljubi”, koju sam prepjevao na talijanski i nazvao “Una Sola Volta Ci Si Ama”. Nakon toga smo s Milicom Jelić obradili “Sve moje jeseni su tužne”, a sada evo i “Bambinu” Nene Belana, kazao nam je lani Petrali, koji je pjesmu “Samo jednom se ljubi” pjevao prije Ive Robića, a “Jesenju elegiju” (“Sve moje jeseni su tužne”) prije Dušana Jakšića.

– Moj prijatelj Mario Kinel autor je teksta pjesme “Samo jednom se ljubi”, a kada ju je napisao pitao me kako mi se sviđa. Rekao sam mu da je predivna te da će sigurno biti uspješna. Budući da sam 1953. već nastupao na plesnjacima, stavio sam je na repertoar prije nego što ju je snimio Ivo Robić. Tako sam ja prvi izveo jedan od naših najvećih hitova – rekao je lani Petrali čiji je život bio poput filmske priče. Bio je spiker na Radio Rijeci, nogometaš, sportski novinar, glumac i direktor kazališta, piše Večernji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba