Operacija trajala šest sati

Dječaku (9) u ruci eksplodirala petarda: Izgubio sve prste lijeve ruke osim palca

Objavljeno: 22.12.2022. zagorjeinternational

U srijedu navečer, dječaku (9) u Zagrebu je u ruci eksplodirala petarda – izgubio je sve prste lijeve ruke osim palca, piše Jutarnji list.

Kako doznaje Jutarnji list, u KBC-u Zagreb kirurzi, anesteziolozi i pedijatri su u šestosatnoj operaciji pokušali spasiti šaku stradalom dječaku, no četiri prsta bila su potpuno uništena i uz sav napor liječnici, nisu uspjeli.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb, dr. Milivoja Novaka, za Jutarnji list je rekao da je dječak zasad na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja, dodajući da je još uvijek intubiran, jer su mu osim šake stradali i dišni putovi. Dijete se nagutalo dima, stoga je bilo problema prilikom stavljanja tubusa prije operacije.

Kako piše Jutarnji list, dječak je navodno držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri te ju se uspio upaliti šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške ozljede. Liječnici su rekli da je u sekundi dijete postalo invalid, a da će liječenje biti dugotrajno i teško. Za koju godinu, najvjerojatnije će mu se pokušati presaditi neki od nožnih prstiju kako bi mogao imati ‘hvat‘ u lijevoj šaci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba