Zlatar se 'bori' za nagradu “Smart City“

“Velika je čast biti među pet najboljih – konkuriramo brojem punionica za električna vozila i udjelom energetski učinkovite rasvjete od 80 posto“

Objavljeno: 29.11.2022. zagorjeinternational

U okviru izbora najboljih gradova Hanza Medije i portala Gradonačelnik.hr, među petnaest gradova koji su uvršteni u završnicu natjecanja za posebne nagrade Smart City, našao se i jedan zagorski grad, piše Jutarnji list.

Naime, u konkurenciji malih gradova završnicu su, uz aktualnog dobitnika nagrade grad Krk, izborili Hvar, Korčula, Donji Miholjac i Zlatar.

-Velika je čast biti među pet najboljih! Zlatar konkurira, među ostalim, brojem punionica za električna vozila i udjelom energetski učinkovite rasvjete u javnim rasvjetnim tijelima od 80 posto. Stopom odvojeno sakupljenog otpada od 23,8 posto te dostignutim indeksom digitalne spreme gradske uprave od  27 posto. Rangiranje gradova za nagrade Smart City uslijedilo je nakon analize prema tridesetak kriterija podijeljenih u šest kategorija – napisala je na svom Facebook profilu gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

U okviru nagrade Smart City biraju se sredine s najboljim rezultatima u primjeni pametnih rješenja u organiziranju rada gradske uprave, pružanju komunalnih usluga, održavanju infrastrukture i uštedama u potrošnji energije. Partner Hanza Mediji i Gradonačelniku.hr u organizaciji izbora Smart City je agencija Apsolon koja je izradila metodologiju izbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba