Općina Lobor će svojim umirovljenicima po prvi puta isplaćivati božićnice

“Želimo im olakšati i uljepšati nadolazeće blagdane, ali im i zahvaliti što su cijeli svoj život doprinosili razvoju Lobora”

Objavljeno: 26.11.2022. VH

Općina Lobor ove će godine po prvi puta svojim umirovljenicima dodjeljivati božićnice, a kako je rekla načelnica Ljubica Jembrih, osim što će im tako uljepšati i olakšati nadolazeće blagdane,  Općina će im se na ovaj način i odužiti za to što su cijeli svoj život sudjelovali u njenom razvijanju i stvaranju.

Božićnice će se isplatiti svim umirovljenicima koji su stariji od 55 godina i imaju prebivalište na području općine, a čija invalidska, starosna, obiteljska ili braniteljska mirovina ne prelazi 2000 kuna. 

– Ovom simboličnom gestom želimo uljepšati i olakšati božićne blagdane našim umirovljenicima, ali im na neki način i zahvaliti što su cijeli svoj život doprinosili razvoju naše Općine. To je posebno važno u ovim izazovnim vremenima u kojima smo svi, a posebno naši potrebiti sugrađani i umirovljenici, suočeni sa sveopćim poskupljenima i inflacijom – poručila je Jembrih.

Božićnica u iznosu od 200 kuna isplaćivat će se tijekom prosinca na tekuće račune umirovljenika.  Uz zamolbu za isplatu, umirovljenici koji zadovoljavaju uvjete za ostvarivanje prava na isplatu božićnice, u Jedinstveni upravni odjel Općine trebaju predati odrezak od posljednje imovine, broj tekućeg računa i kopiju važeće osobne iskaznice i to najkasnije do 31. prosinca.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba