Povodom donošenja Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina

Provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – prijedlozi se mogu slati do 14. studenog

Objavljeno: 15.10.2022. zagorjeinternational

Od danas do 14. studenog provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

-Izradi ove Statutarne odluke pristupilo se s ciljem usklađivanja Statuta Grada Varaždina sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa i ostalim pozitivnim propisima. Posebno se regulira i opisuje povijesni grb Grada, a isto tako propisuje se da će se u službene svrhe koristiti službeni grb Grada koji je heraldički. Javna priznanja Grada, uvjeti, postupak i način dodjeljivanja istih regulirat će se posebnom odlukom. Na temelju inicijative gradonačelnika, pristupa se osnivanju novog, 8. mjesnog odbora Varaždin i predlažu promjene broja članova mjesnog odbora na području naselja Varaždin i broj članova mjesnog odbora u prigradskim naseljima, ovisno o broju stanovnika – pojasnili su iz Grada.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina. Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 14. studenog na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, Trg kralja Tomislava 1, Varaždin, s naznakom “Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Varaždina” ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba