Tijelo je prevezeno na obdukciju

SLUČAJ PREMINULE DJEVOJČICE (6) IZ SPLITA: Sumnja se da ju je zanemarivala samohrana majka 

Objavljeno: 13.10.2022. zagorjeinternational

Kako smo ranije izvijestili, u splitskom KBC-u je danas oko 13 sati preminula djevojčica (6) koja je jučer hospitalizirana u lošem zdravstvenom stanju i s modricama po tijelu.

Djevojčica je na tijelu imala brojne znakove zanemarivanja, a kako se neslužbeno doznaje, na tijelu su bili brojni dekubitusi i ozljede koje nastaju od dugotrajnog ležanja, prenosi Index.hr.

Oglasili su se i iz bolnice te naveli da je djevojčica hospitalizirana sinoć oko 20.10 sati, a dovezla ju je hitna medicinska pomoć, već provodeći postupke oživljavanja.

– Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13:26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri – napisali su iz splitskog KBC-a. 

Prema neslužbenim informacijama, radi se o djevojčici koja je rođena s višestrukim razvojnim teškoćama i kao takva je bila korisnik socijalnih prava, a majka je imala status majke njegovateljice. Portal Dalmacija news navodi kako policija sumnja da je djevojčicu zanemarivala upravo samohrana majka koja je sada pod nadzorom policije.

Informaciju da je majka djevojčice imala status roditelja njegovatelja potvrdila je i ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje. Naime, dijete je imalo teško i trajno narušeno zdravstveno stanje, primalo je prava i usluge u sustavu socijalne skrbi prema nalazu i mišljenju tijela vještačenja, te je od rođenja bilo ozbiljnog zdravstvenog stanja, piše Index.hr

Djevojčicu u lošem stanju su u bolnici nekoliko puta pokušali reanimirati, ali bezuspješno. Bila je jako lošeg imuniteta te je imala respiratorne smetnje. Njeno je tijelo prevezeno na odjel patologije, gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi točan uzrok smrti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba