Šokantna priča sa zagrebačkog Rebra

Odvezli jedva pokretnu baku na hitnu zbog krvi u stolici, idućeg dana joj htjeli odnijeti stvari pa saznali da se bacila kroz prozor

Objavljeno: 08.10.2022. zagorjeinternational

Krajem lipnja, jedva pokretna starica, Katica Ivezić, završila je na Hitnom prijemu KBC-a Rebro zbog krvi u stolici, kako je rekao njen unuk Mario Dunatov koji se s nevjerojatnom pričom javio redakciji emisije ‘Provjereno’, piše Večernji list

Naime, u bolnici su odlučili baku zadržati preko noći i da će vjerojatno sljedeće jutro ići kući te da će bolnica kontaktirati obitelj, međutim, idućeg dana ih nitko nije zvao. Kako je rekao Dunatov, on i njegova majka su doznali da će baku zadržati u bolnici kako bi liječnici rasvijetlili uzrok krvarenja, a dobila je mjesto na odjelu u Centru za kronične bolesti jetre

– Javio mi se tada dežurni liječnik s tog odjela i ja sam se predstavio, ja sam Mario, unuk od Katice Ivezić, gdje možemo doći donesti stvari. Na to mi liječnik odgovara – ‘gospon, imali smo problem, baka je htjela ići doma, ja sam je dao zavezati’, ja sam otišao i onda su mi sestre rekle da se ona bacila kroz prozor – ispričao je Dunatov. 

Bolnica je sve prijavila policiji, a Dunatov je sa svojom majkom odmah krenuo prema policijskoj postaji, a potom i u bolnicu Rebro. Baka je još bila živa. 

– I onda je samo u jednom momentu mojoj mami, prema njoj se okrenula, rekla: ‘Gdje su oni koji su me zadnji dan mučili’. To je dva ili tri puta ponovila i to je čuo cijeli auditorij liječnika i sestara koji su bili u tom momentu u tom boksu – prisjetio se i rekao da je baka potom odvezena na Odjel za anesteziologiju, poslijeoperacijsko zbrinjavanje i intenzivnu medicinu uroloških bolesnika.

Nazvao je bolnicu iduće jutro i rečeno mu je da je baka preminula, no obitelj gospođe Ivezić ne može shvatiti da je ona, stara i jedva pokretna, sama uspjela doći do prozora, kako im je rečeno. Uz to, na otpusnom pismu stajala je dijagnoza ‘demencija’, a kako tvrdi obitelj, baka nikad nije bila dementna niti je imala tu dijagnozu te je uz to pisalo da je bila prisebna, lucidna i u skladu sa svojim godinama.

Obdukcija je pokazala da je Katica Ivezić preminula od posljedica pada, no kako je do pada došlo, nije razjašnjeno. Redakcija ‘Porvjerenog’ kontaktirala je bolnicu, no odgovora nema. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba