VELIKO TRGOVIŠĆE – MJESTO RAZVITKA: U razgovoru s načelnikom Grebličkim donosimo vam ''ganc friške'' novosti

˝Projekata i planova ne nedostaje, a nadam se istom intenzitetu rada kao i dosad˝

Objavljeno: 08.10.2022. Marta Čaržavec

Posljednji mjeseci ove godine u Velikom Trgovišću i više su nego aktivni što se tiče uređenja, sanacije i asfaltiranja prometnica i klizišta, rekonstrukcije rasvjete, ali izgradnje novih objekata. Kako bismo saznali detalje, kontaktirali smo općinskog načelnika Roberta Grebličkog koji nas je kroz kratke crtice upoznao s trenutnim, ali i budućim projektima koji mijenjaju razvitak cijelog mjesta, ali i život mještana.

Noviteti

Novosti koje je Greblički prve izdvojio su one koje su ovom trenutku i najvidljivije, a radi se realizaciji projekata koji su vezani na uređenje i asfaltiranje.

– Završili smo radove u ulici Lužec kroz gospodarsku zonu čija vrijednost iznosi oko 4.000.000 kuna, a asfaltirali smo i nerazvrstane ceste prema sljedećem redoslijedu: Vižovlje-Domahovo, Vižovlje-Berc, Družilovec-Lazarević, Vižovlje-Kralj, Jezero Klanječko-Mlinarić, Jalšje-Kosi, Dubrovčan-kapelica Sinkovići, Domahovo-Treski, Domahovo-Haci i Domahovo-Masnjak. Ukupna površina navedenih dionica iznosi oko 13.500 kvadratnih metara uz oko pet kilometara nerazvrstanih cesta, a ukupne vrijednosti oko 1.300.000 kuna. Završena je i rekonstrukcija javne rasvjete na cijelom području, a što se tiče izgradnje preostao nam je još jedan manji dio 4.000.000 kuna vrijednog projekta za koji se nadam da ćemo ga u skoroj budućnosti zaokružiti. Također, valja istaknuti da je završena gradnja reciklažnog dvorišta čija vrijednost je bila 3.800.000 kuna – izvijestio je Greblički.

Kakve su novosti iz gospodarske zone?

– Gospodarska zona se solidno razvija. Ima više upita od gospodarstvenika no zasad još ne bih govorio o imenima. Drago mi je da smo prije koji tjedan otvorili tvrtku Würth Hrvatska kojoj želim puno uspjeha u radu – ispričao nam je Greblički.

Što je s rušenjem društvenog doma?

– Prema našem planu radovi bi trebali krenuti kroz nešto više od mjesec dana. Izvođač radova koji je na natječaju javne nabave bio ekonomski najpovoljniji je naša tvrtka MDK građevinar. Vrijednost projekta je 10.248.819 kuna, a sufinanciran je preko EU fondova u maksimalnom iznosu.

A sportska dvorana u PŠ Dubrovčan?

– Nadamo se da nas uskoro čeka otvaranje nove financijske omotnice. Općina je za tu dvoranu izradila dokumentaciju prije otprilike deset godina. I Općina i Krapinsko – zagorska županija koja je upravitelj škole, već dugo planiraju taj projekt, ali jednostavno dosad nije bilo natječaja na koji bismo mogli prijaviti tu sportsku građevinu. Kako sam i ja bio polaznik te škole vjerujte mi da mi je najveća želja, a i dug prema našoj djeci koja polaze PŠ Dubrovčan da izgradimo tu sportsku dvoranu i napravit ćemo sve što je u našoj moći da se to i dogodi – objašnjava Greblički.

Što mještane čeka u bližoj budućnosti?

– U tijeku su uređenja na novom groblju u Velikom Trgovišću, uređenje nerazvrstanih cesta te bankina uz njih. Pripremamo se za početak radova na kulturnom centru gdje smo trenutno u fazi mirovanja i čekamo potpis ugovora s izvođačem radova. Također, čekamo i potpis ugovora za sanaciju klizišta gdje smo preko Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja ostvarili sufinanciranje od 3.054.537 kuna za sanaciju i projektnu dokumentaciju navedenih radova. Otkupljena je veterinarska stanica u Velikom Trgovišću i prostor bivše klaonice gdje planiramo poslovno-stambenu zonu uz nešto građevinskog i gospodarskog zemljišta, ali i onog za društvene potrebe. Napravljen je projekt nogostupa od Dubrovčana kroz Družilovec do Velikog Trgovišća koji se nastavlja na projekt ŽUC-a u gornjem Dubrovčanu koji je trenutno u izgradnji – kaže načelnik i dodaje kako je planova i projekta ne nedostaje, a ono čemu se nada je isti intenzitet rada kao i do sada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba