Dobre vijesti za krapinske srednjoškolce i njihove roditelje

Gradonačelnik Zoran Gregurović donio odluku o sufinanciranju troškova prijevoza srednjoškolaca s područja Krapine 

Objavljeno: 20.09.2022. VH

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović donio je odluku o sufinanciranju troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola s područja Grada Krapine u školskoj godini 2022./2023.

Pravo na sufinanciranje troškova prijevoza imaju učenici srednjih škola koji imaju prebivalište ili boraviše na području Krapine, koji su redovno upisani u srednju školu na području Republike Hrvatske, kojima je udaljenost od mjesta prebivališta odnosno boravišta do mjesta školovanja pet i više kilometara te koji svakodnevno putuju od mjesta prebivališta odnosno boravišta u školu, sredstvima redovitog putničkog javnog linijskog prijevoza (autobus i vlak), odnosno iznimno drugim oblikom prijevoza, na područjima gdje nema odgovarajućeg javnog prijevoza. 

Što se tiče autobusnog prijevoza, oni učenici koji do škole imaju manje od 10 kilometara (I. zona) dobivat će 82,38 kuna subvencije, oni koji imaju između 10 i 20 kilometara (II. zona) dobivat će 119 kuna, oni kojima je udaljenost od škole do mjesta stanovanja 20 do 30 kilometara (III. zona) dobivat će 146,38 kuna subvencije, oni koji putuju između 30 i 40 kilometara (IV. zona) dobivat će 173,88 kuna, oni koji putuju od 40 do 50 kilometara (V. zona) dobivat će 201,25 kuna, a oni koji putuju više od 50 kilometara (VI. zona) dobivat će 237,88 kuna subvencije. 

Što se tiče prijevoza vlakom, Grad će sufinancirati 12,5 posto cijene mjesečne karte. Isto tako, učenici kojima je mjesto prebivališta/boravišta od mjesta školovanja udaljeno preko pet kilometara te nemaju mogućnost korištenja javnog linijskog prijevoza ili drugog organiziranog putničkog prijevoza, a u školu se na udaljenosti preko pet kilometara, na području Republike Hrvatske, prevoze vlastitim prijevozom, iznimno imaju pravo na subvenciju o čijem pravu i visini odlučuje gradonačelnik na temelju pojedinačnog zahtjeva roditelja/skrbnika. 

Svi detalji dostupni su na službenim stranicama Grada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba