Održana ‘Erste plava liga’, najveći dječji atletski događaj u Hrvatskoj

Među finalistima bile i mlade sportašice iz Zaboka, Lara Tuđa, Mara Benjak i Tara Kasapović 

Objavljeno: 19.09.2022. VH

Prošle je nedjelje na atletskom stadionu Mladost u Zagrebu održano finale natjecanja ‘Erste plava liga’, a riječ je o najvećem dječjem atletskom događaju u Hrvatskoj. 

Finale je održano u sklopu 72. Memorijala Borisa Hanžekovića – Continental Tour Gold Zagreb gdje su se djeca imala priliku družiti s ponajboljim svjetskim atletičarima i domaćim atletskim zvijezdama. 

Na kvalifikacijama koje su ove godine održane u Vukovaru, Čakovcu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Kninu, Makarskoj, Puli i Zagrebu nastupilo je 4138 učenica i učenika od trećeg do šestog razreda osnovnih škola, a natjecali su se na utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa te štafeti 4×60 metara. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se u finale. 

Među natjecateljima su se našli i članovi Atletske škole Zabok, a tri članice su bile i među finalisticama. Lara Tuđa i Mara Benjak osvojile su 10. i 15. mjesto u skoku u dalj dok je Tara Kasapović zauzela 16. mjesto u bacanju kugle. 

Gledajući ukupne rezultate po regijama, pobijedili su osnovnoškolci iz Zagreba dok je regija Čakovec, za koju su nastupale i cure iz Atletske škole Zabok, bila odlična treća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba