Lukašenko u društvu biznismena cijepa balvane u trenirci rugajući se Europi

˝Hajde, prijatelju! Spriječimo da umru od hladnoće˝

Objavljeno: 15.09.2022.

I dok ruski predsjednik Aleksandar Putin prijeti zapadu da će, ukoliko se nametnu ograničenja cijena na ruski izvoz nafte i plina, biti zamrznut poput vučjeg repa u ruskoj bajci, specifičan predsjednik Bjelorusije i vjerni saveznik Kremlja, Aleksandar Lukašenko, ide korak dalje dok se europski čelnici bore s pronalaskom alternativnih rješenja o izvorima energije.

Naime, jučer je na državnoj televiziji prikazana snimka na kojoj Lukašenko u dvorištu svoje vikendice, obučen u trenirku, a u društvu biznismena Sergeja Teterina, cijepa balvane uz riječi ˝Pomoći ćemo svojoj braći. Možda će i oni nama zauzvrat pomoći jednog dana. Hajde, prijatelju! Spriječimo da Europa umre od hladnoće˝. ˝Ti misliš na sve, Aleksandre Grigorjeviču˝, odgovara mu Teterin.

Lukašenko u videu još ističe kako Europa nije u poziciji da bi mogla birati hoće li se grijati na brezu ili smreku pa dodao kako bi volio pomoći ‘običnim’ Europljanima da dobiju drva.

˝Trebamo razmisliti kako drvo za ogrjev učiniti dostupnim tamošnjim seljačkim i radničkim obiteljima, a ne velikim tajkunima˝, rekao je Lukašenko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba