Održani izbori za tijela Udruženja obrtnika grada Zaboka

Miro Čaržavec i dalje na čelu zabočkih obrtnika, za potpredsjednika izabran Mario Očić

Objavljeno: 07.09.2022. zagorjeinternational

U skladu s odlukom HOK-e o raspisivanju izbora i odlukom o kriterijima za provođenje izbora za tijela Udruženja obrtnika grada Zaboka, 5. je rujna, u prostorima spomenutog UO-a, održana prva konstituirajuća sjednica skupštine.

Inače, u Udruženju djeluje pet cehova koji su na svojim sjednicama izabrali svoje predstavnike za skupštinu u mandatnom razdoblju 2022. – 2026., a to su: Kristina Brezak, Mario Mak, Mario Posavec, Tomislav Lažec, Mario Očić, Miljenko Celjak, Željko Poštek, Franjo Turk, Martina Šamec, Zdenko Gojšić, Maria Helena Hrastinski, Robert Deak, Dražen Završki, Ivan Lojna, Damir Greblički. Matija Kralj, Ana Ljubej, Robert Črnjević, Damir Bekina, Davor Pleško i Dario Smodila.

Za predsjednika Udruženja imenovan je Miro Čaržavec, vlasnik obrta ˝Čaržavec, obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu˝ iz Dubrovčana, kojemu je to ujedno i drugi mandat na mjestu predsjednika zabočkog Udruženja. Čaržavec je obrtnik od 1992. godine, a aktivan je član Udruženja obrtnika grada Zaboka od 2005. godine kada postaje član skupštine i upravnog odbora Udruženja. U mandatu 2006. – 2010. godine član je skupštine i upravnog odbora Udruženja, što nastavlja i u mandatu 2010. – 2014. kada postaje jedan od potpredsjednika Udruženja te član skupštine Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije. Uz to, Čaržavec kontinuirano obavlja funkciju predsjednika ceha graditeljstva pri OKKZŽ-e, u idućem mandatu (2014. –  2018.) nastavlja obnašati dotadašnje funkcije nakon čega postaje potpredsjednik Udruženja, a kontinuirano nastavlja biti članom skupštine OKKZŽ-e i skupštine HOK-a. Nadalje, počinje obnašati dužnost potpredsjednika ceha graditeljstva pri HOK-i, a u mandatu 2018. – 2022. obnaša dužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, člana upravnog odbora OKKZŽ-e i potpredsjednika OKKZŽ-e. 

Čaržavec je danas i dalje član ceha graditeljstva OKKZŽ-e i potpredsjednik ceha graditeljstva Hrvatske obrtničke komore, a 2009. godine primio je brončano priznanje OKKZŽ-e za postignute uspjehe u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva, kao i organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika i obrtničkih društava na svečanoj sjednici u povodu dana Komore. Kao stručnjak u zanimanju, sudjelovao je u fokus grupi HOK-e u izradi standarda zanimanja u sklopu projekta ˝Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada (UP.01.3.2.06.0001)˝ za zanimanje zidar.

Po njegovom je prijedlogu, u ponedjeljak, za potpredsjednika Udruženja imenovan Mario Očić, a u upravni odbor imenovani su: Kristina Brezak, Mario Mak, Mario Posavec, Matija Kralj, Robert Črnjević, Damir Bekina, Mario Očić, Zdenko Gojšić i Robert Deak. Za članove nadzornog odbora, koji ima tri člana, imenovani su: Franjo Turk, Maria Helena Hrastinski i Ivan Lojna.

Na sjednici su izabrana i tri predstavnika Udruženja obrtnika grada Zaboka u skupštinu Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije: Davor Pleško, Mario Očić i Dario Smodila.

Na radnom dijelu sjednici je prisustvovao predsjednik OKKZŽ-e Darko Varga, a na svečanom dijelu sjednice pridružila se zamjenica župana KZŽ-e Jasna Petek u društvu zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka i načelnika općine Veliko Trgovišće Roberta Grebličkog. Čestitajući svim izabranim članovima, istaknuli su želju za nastavkom odlične suradnje, a Udruženju poželjeli uspješan rad.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba