Već treća faza

NASTAVAK HVALEVRIJEDNOG PROJEKTA: Općini Bednja dodijeljeno preko 740.000 kuna za projekt ‘Zaželi’

Objavljeno: 26.08.2022. VH

Hvalevrijedan projekt ‘Zaželi biti zaposlena žena’ na području općine Bednja se nastavlja, a to je ovih dana potvrđeno odlukom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od preko 740.000 kuna. 

Riječ je o trećoj fazi ovog projekta čiji je cilj zapošljavanje teško zapošljivih žena i unapređenje njihovog statusa na tržištu rada. Provodit će ga Općina u suradnji s partnerima, Općinom Vinica, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin, a Ministarstvo će ga financirati u stopostotnom iznosu.

Zahvalivši Ministarstvu na dodjeli sredstava, načelnik Bednje Damir Poljak naglasio je kako se radi o vrijednom i humanom projektu.

– Projekt ima dvostruku vrijednost. S jedne strane znači zapošljavanje teškog zapošljivih žena iz marginalnih skupina našeg društva koje će zahvaljujući ovom projektu dobiti svoju šansu na tržištu rada, a s druge strane, vrijedan je zato što će se brinuti o osobama treće životne dobi, za naše starije i nemoćne sumještane koji se nalaze u teškim socijalnim i obiteljskim okolnostima – rekao je Poljak.

Žene koje će biti zaposlene u sklopu treće faze projekta ‘Zaželi’, korisnicima o kojima će brinuti olakšat će svakodnevicu. 

– Ponekad je i jedna topla riječ dovoljna da se ljudi kojima je pomoć prijeko potrebna podsjete da nisu sami te da su i oni dio našeg društva. Upravo zbog toga je ovaj projekt toliko značajan i važan i zaista smo sretni što će on imati svoj nastavak – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba