Ne odustaje

Premijer Vučić: “Ja neću na more – hoću u Jasenovac, a vi mi ne date”

Objavljeno: 12.08.2022. zagorjeinternational

Srpski premijer Aleksandar Vučić jučer je ocijenio da se u Hrvatskoj protiv njega “provodi hajka”, pa je tom prilikom upitao kome on smeta i zašto mu, ni nakon tri zahtjeva, hrvatske vlasti ne dopuštaju da posjeti Jasenovac i oda počast žrtvama.

– Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto? – rekao je Vučić prilikom odgovaranja na novinarska pitanja, piše Index.hr.

Kako tvrdi, u Jasenovcu je počinjen veliki zločin, a da je sav njegov grijeh to što tamo želi položiti cvijeće. Dodao je i da ga se u Hrvatskoj okrivljuje da je “otvorio Oluju”, aludirajući na pokretanje optužnice srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice hrvatskih pilota zbog napada na izbjegličku kolonu na Petrovačkoj cesti 1995.

– Nisam ja, već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i starih na Petrovačkoj cesti. Hoćete da ubojice djece prođu nekažnjeno? – dodao je. 

Podsjetimo, Vučić je krajem srpnja planirao privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti mu nisu dopustile ulazak u zemlju. Oko svojeg posjeta je kontaktirao jedino predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca kojeg je obavijestio da planira privatni posjet spomen-području. 

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter