AKCIJA USKOK-a U DALMACIJI: Uhićeni Hrvati i Talijani zločinačke organizacije

KRIJUMČARI ‘PALI’ U RUKE POLICIJE: Ilegalno vadili vrijednu morsku deliciju iz Jadrana čija cijena doseže i do 500 dolara

Objavljeno: 19.07.2022. zagorjeinternational

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su danas kako su u velikoj akciji uhitili hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. Akcija se provodila na području PU zadarske, PU šibensko – kninske i PU splitsko – dalmatinske.

Kako se neslužbeno može doznati prema pisanju nacionalnih medija, razlog uhićenja je krijumčarenje trpova odnosno morskih krastavaca koji su inače izuzetno važni za funkcioniranje ekološkog sustava morskog dna. Njihov je izlov danas zabranjen jer se nalaze u trajnom lovostaju, a obitavaju uz obalu zemalja koje imaju toplo i plitko more. Trpovi se love jer se u nekim zemljama smatraju gastronomskom poslasticom gdje postižu cijenu od 100 do 500 dolara. Najviše se love u Aziji, no u novije vrijeme i u zemljama Mediterana u kojima je to zakonski moguće.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja – priopćila je policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba