Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja RH

Grad Zabok prijavio 6.840.000 kuna vrijedan projekt Područnog dječjeg vrtića “Zipkica“ u Špičkovini

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Grad Zabok prijavio je projekt “Izgradnja i opremanje Područnog dječjeg vrtića Zipkica u Špičkovini“, za dodjelu bespovratnih sredstava na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, “Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Predviđano trajanje provedbe projekta je 36 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.840.000 kuna, koliko iznose i ukupni prihvatljivi troškovi. Intenzitet potpore je sto posto. Nositelj projekta je Grad Zabok, a partneri su Grad Donja Stubica i Općina Sveti Križ Začretje.

-Grad će kroz ovaj projekt izgraditi i opremiti Područni dječji vrtić Zipkica u naselju Špičkovina te time proširiti kapacitete matičnog vrtića i omogućiti smještaj većem broju djece u novom, opremljenom, kvalitetnom prostoru dječjeg vrtića u naselju koje dosad nije imalo objekt dječjeg vrtića. Prošireni kapaciteti podrazumijevaju pet dnevnih boravaka – četiri vrtićka i jedan jaslički u okviru kojih će biti moguće dodatno smjestiti ukupno 92 djece, što će smanjiti pritisak na matični vrtić, smanjiti liste čekanja, povećati kvalitetu života djece i roditelja i omogućiti kvalitetan predškolski odgoj za djecu iz okolnih naselja grada Zaboka- pojasnili su iz Grada, dodavši da se ovim projektnim prijedlogom planira izgradnja novog objekta područnog vrtića s kuhinjom u naselju Špičkovina kako bi se proširili kapaciteti vrtića na dislociranoj lokaciji, koja je nakon Zaboka, drugo najnaseljenije naselje u gradu, a iz kojeg dolazi velik broj djece predškolske dobi.

-U sklopu područnog dječjeg vrtića odvijat će se odgojno-obrazovni rad unutar pet skupnih jedinica – dnevnih boravaka s pripadajućim vanjskim terasama, zatim prostore za odgojno-zdravstvene djelatnike, uključujući prostor za pregled djece i izolaciju oboljelog djeteta uz ulaz u vrtić te prostor praonice i glačaonice rublja. Jednakim dimenzioniranjem jedinice za sve starosne skupine omogućeno je fleksibilno korištenje skupne jedinice i laka adaptacija za različite starosne skupine. Svi prostori vrtića imat će projektirane i prateće prostore i sadržaje – društvene i komunikacijske prostore, sanitarije, prostore za odgojno-zdravstvene djelatnike i ravnateljstvo, gospodarske prostore te vanjske prostore i površine, a sve sukladno Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe – rekli su iz Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter