Županijsko državno odvjetništvo oglasilo se o pljački bankomata i pokušaja ubojstva policajca u Mihovljanu:

BILA SU DVOJICA: Jedan pljačkaš (37) uhićen i ispitan, drugi (43), koji je autom pokušao pregaziti policajca, još u bijegu

Objavljeno: 06.07.2022. AB

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu oglasilo se priopćenjem o pljački bankomata i pokušaja ubojstva u noći s nedjelje na ponedjeljak u Mihovljanu. 

ŽDO je u utorak ispitalo hrvatskog državljanina (1985.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina (1979.) i ispitanog drugookrivljenika (1985.).

Priopćenje prenosimo u cjelosti: 

– Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik (1979.), zajedno s drugookrivljenikom (1985.) počinio kazneno djelo teške krađe te da je prvookrivljenik sam počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, na štetu policijskog službenika. Osnovano se sumnja da su obojica okrivljenika 4. srpnja 2022., oko 3.15 sati u Mihovljanu, postupili zajedno i po prethodnom dogovoru s nakanom protupravnog prisvajanja znatnije imovinske koristi, odnosno da su se dovezli osobnim automobilom do bankomata te izazvali eksploziju i uništenje bankomata. Nakon što su policijski službenici intervenirali i zatražili od prvookrivljenika da legne na pod, prvookrivljenik se oglušio na zapovijed i osnovano se sumnja, s nakanom da usmrti policijskog službenika, osobnim vozilom krenuo prema službeniku te ga podigao na poklopac automobila i tijekom vožnje odbacio na kolnik. Policijski službenik zadobio je tjelesne ozljede, a prvookrivljenik se osobnim vozilom udaljio s mjesta događaja te je u bijegu. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv prvookrivljenika i drugookrivljenika, iz razloga jer se prvookrivljenik nalazi u bijegu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok bi drugookrivljenik također mogao pobjeći, ali i zbog postojanja opasnosti da će na slobodi, zajedno s drugookrivljenikom, uskladiti svoju obranu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Očevid događaja u Mihovljanu je 4. srpnja 2022., provela dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zajedno s policijskim službenicima i istražiteljima Policijske uprave krapinsko – zagorske, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i kaznenog djela teške krađe – objavili su iz Županijskog državnog odvjetništva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba