Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sa svojim sugrađanima hodočastio u Mariju Bistricu

“Ne mogu a da ne osjetim mir, nadu i spokoj kada više stotina Varaždinaca zajedno kreće na hodočašće prema nekom svetom mjestu”

Objavljeno: 03.07.2022. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj jučer je s brojnim sugrađanima iz Varaždina i okolnih župa bio na 333. zavjetnom hodočašću u Mariju Bistricu koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Tom je prilikom rekao da kada vidi da više stotina Varaždinki i Varaždinaca zajedno iz duhovnih motiva kreću na hodočašće prema nekom svetom mjestu, ne može a da ne osjeti mir, nadu i spokoj. 

– Upravo zbog toga duboko cijenim i podržavam tradiciju hodočašća u Mariju Bistricu koje traje već 333 godine, najstarije je u Hrvatskoj, a okuplja uistinu sve generacije naših sugrađana. Svatko može živjeti u skladu sa svojom vjeroispovijesti, no nikad time ne narušavati tuđa prava i slobode i to bi trebao biti zajednički nazivnik svih nas i ono za čime težimo. Zahvaljujem organizatorima iz župe sv. Josipa i čestitam mojim Varaždinkama i Varaždincima koji su prehodali, neki i pretrčali put do Marije Bistrice, a znatan broj njih išlo je i biciklima – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba