Španjolci znaju kako kazniti neprikladno ponašanje turista

Kazna za uriniranje u more ili na plaži oko 750 eura, a kažnjava se i roštiljanje te pokušaj rezerviranja mjesta ručnikom

Objavljeno: 22.06.2022. zagorjeinternational

Gradsko vijeće španjolskog grada Viga u regiji Galicija odlučilo je turiste kažnjavati za neprikladno ponašanje, piše Daily Mail, a prenosi Poslovni.hr, pa su tako objavili da će svatko tko bude obavljao malu nuždu u moru ili na plaži biti kažnjen s oko 750 eura – to su okarakterizirali kao ‘kršenje higijenskih i sanitarnih propisa’. Na plaže planiraju tijekom sezone postaviti javne zahode kako bi tom problemu stali na kraj.

Također, vlasti će izreći kazne svakome tko je neprikladno odjeven na ulici, pa su tako najavili i da se svi turisti koji nose samo kupaće kostime ili hodaju golog torza moraju paziti prilikom sljedećeg posjeta plaži. Nadalje, bit će kažnjeni i posjetitelji na plaži uhvaćeni kako igraju palicom i loptom ili pokušavaju rezervirati mjesto na plaži s ručnikom. Španjolska kažnjava i svakoga tko ostavi smeće ili odnese plinsku bocu ili roštilj na plažu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba