Misno slavlje predvodio vlč. Branko Risek

U kapelici svetog Antuna u Grabrovcu održana proslava blagdana sv. Antuna i blagoslov bicikala 

Objavljeno: 19.06.2022. zagorjeinternational

Misno slavlje i već tradicionalni, trinaesti blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća, održani su ove nedjelje u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je supsidijar vlč. Marijan Culjak uz župnika vlč. Branka Riseka. 

Vlč. Risek naglasio je kako u ljudskim životima ima nešto po čemu smo drugima prepoznatljivi, a i da je sveti Antun također htio biti prepoznatljiv među ljudima i stoga se odrekao svog plemićkog naslova. 

– Blagdan svetog Antuna nam pokazuje da je moguće živjeti sveto i čisto. Bogu su i danas drage ponizne, požrtvovne, nevine i svete duše. Bog i danas dobre i poštene ljude nagrađuje vječnom srećom i vječnim spasenjem. Primjer svetog Antuna je poziv svima nama, da živimo još vjernije, svjesni Božjeg izabranja – naglašava vlč. Risek

Na kraju misnoga slavlja uputio je zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave. Zahvalio je Sportskoj udruzi “Grabrovčani“ koji su, uz suradnju s Gradom Zabokom, sve hodočasnike počastili prigodnim domjenkom i osvježavajućim pićima. Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice, a po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, te blagoslov cvijeća, bicikala, biciklista i dječjih kolica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba