Ovog četvrtka:

Zbog proslave svetkovine ˝Tijelova˝ i procesije kroz grad Zabok zatvara se županijska cesta

Objavljeno: 14.06.2022. zagorjeinternational

Ovog četvrtka slavi se svetkovina predragocjenog tijela i krvi Kristove – Tijelovo.  Nakon svečane svete mise u Zaboku u župi Svete Jelene Križarice, koja počinje u 10 sati uslijedit će procesija kroz grad.

Na Blagdan Tijelova diljem svijeta vjernici u procesijama kroz mjesta svoga boravka sudjeluju u svečanom slavlju pronoseći presveti oltarski sakrament. Na taj način u vanjskoj proslavi žele izraziti ljubav prema Kristu.

– Ove godine po prvi puta ćemo organizirati ˝Tijelovsku procesiju˝ ulicama našega grada. Nakon svete mise u 10 sati poći ćemo od župne crkve prema centru grada Zaboka. Prva postaja bit će kod DVD-a Zabok, druga kod Kumrovečke ulice, a treća na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog gdje će biti i završni blagoslov s presvetim sakramentom – najavio je župni suradnik Darko Fiket.

Pozivaju se svi vjernici župe da se uključe u ovu svečanu procesiju, posebno ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici, članovi udruga, policija, vatrogasci te djelatnici društvenih ustanova kao i sve druge skupine vjernika zabočke župe.

– Pokažimo svoju vjernost i ljubav prema Kristu darovanom u Presvetom Sakramentu Euharistije. Neka prvopričesnici i djeca ponesu latice cvijeća kojima ćemo posuti stazu kojom budemo išli – dodaje Fiket.

Zatražena je i odobrena suglasnost od Policijske uprave Krapinsko – zagorske i Županijske uprave za ceste KZŽ u kojoj se daje suglasnost za kratkotrajno i privremeno zatvaranje županijske ceste Ž2195 radi održanja ˝Tijelovske procesije˝ 16. lipnja u vremenu od 11 do 12 sati. Za to vrijeme privremenog zatvaranja prometa obilazni pravac je industrijska cesta odnosno državna cesta D1 i nerazvrstana cesta Celine te obratno.

– Neka nam i ovogodišnja Tijelovska procesija bude dostojanstvena na ponos našoj župi i Gradu. Molimo da Krist blagoslovi naše mjesto i našu župu – poruka je pristigla iz župe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba