Počelo “Ljeto u Mariji Bistrici“

Ekipe mjesnih odbora tradicionalno natjecale se u pripremi Bistričke kotlovine – najuspješnija ekipa MO Laz

Objavljeno: 05.06.2022. zagorjeinternational

U subotu je u Mariji Bistrici, tradicionalnim Danom mjesnih odbora i natjecanjem u pripremi Bistričke kotlovine započelo ovogodišnje “Ljeto u Mariji Bistrici“, piše Radio Marija Bistrica.

Natjecalo se svih deset mjesnih odbora te ekipe Općine Marija Bistrica i Komunalnog poduzeća ”Lijepa Bistrica“ koje su bile izvan konkurencije za osvajanje nagrade, no i one su također bile ocjenjivane. Najuspješnija je bila ekipa Mjesnog odbora Laz, koja je pobjedom osigurala 5000 kuna za potrebe odbora. Drugo mjesto osvojio je Sušobreg Bistrički, a treće Hum Bistrički. Ocjenjivao ih  je stručni sud u kojem su bili predstavnik Vinarije Micak Mladen Micak, kuhar u Hotelu Kaj Nikola Vitez, predstavnica Restorana ”Dobro nam došel prijatel” Ivana Šaka i predstavnik Lovačkog društva ”Fazan” Marija Bistrica Josip Skočak.

Posjetitelje su zabavljali “Slemberi“, a manifestacija se nastavlja u subotu kada će se, na trgu održati sedmi susret klapa u organizaciji Klape Bistrica. U slučaju lošeg vremena, susret će se održati u Domu kulture. U srijedu, 15. lipnja na Lazu (Plasišće), s početkom u 19 sati održat će se Javna pokazna vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, u kojoj će, uz sva četiri društva VZO Marija Bistrica, sudjelovati i DVD Sveti Matej i ZJVP Zabok.

Posjetitelje, sve do rujna, očekuje pregršt događanja, a detaljan program može se pronaći na web stranici Turističke zajednice Općine Marija Bistrica i na Facebooku Visit Marija Bistrica.

foto: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba