Varaždinske Toplice i Novalja sklopit će sporazum o suradnji

“Međusobnim dijalogom doprinijet ćemo razvoju oba grada, kako u turističkom, tako i u ekonomskom i kulturnom smislu”

Objavljeno: 31.05.2022. zagorjeinternational

S ciljem suradnje na području turizma, kulture, sporta i gospodarstva, Grad Varaždinske Toplice će sklopiti sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom, a ta je odluka donesena na sjednici topličkog Gradskog vijeća u četvrtak.

Mnogo zajedničkih tema 

S obzirom na to da se Varaždinske Toplice žele još bolje pozicionirati na turističkoj karti ovog dijela Europe, povezivanje s hrvatskim turističkim središtima jedan je od imperativa, a kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, ova dva grada imaju puno zajedničkih tema zbog čega će suradnja doprinijeti daljnjem razvoju obiju strana.

– Razmjena iskustva s turističkim središtima kakvo je Grad Novalja sasvim sigurno će doprinijeti našem još boljem pozicioniranju na karti Hrvatske. Međusobnim dijalogom doprinijet ćemo razvoju oba grada, kako u turističkom smislu, tako i u ekonomskom i kulturnom smislu – rekla je Ratković.

S obzirom na izazove koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, Grad Varaždinske Toplice u prošloj je godini bilježio veće rashode poslovanja i veće rashode za nabavu nefinancijske imovine. Iako je u odnosu na planirane godišnje prihode Grad ostvario 81 posto prihoda proračuna, manjak je namiren iz prenesenog viška prihoda iz prethodne godine te kratkoročnim zajmom iz državnog proračuna.

-Bez obzira na proračunski manjak kojeg ćemo namiriti prvim rebalansom ovogodišnjeg proračuna Grad je uspješno prebrodio izazove koji su sada iza nas. U proteklom razdoblju, unatoč brojim preprekama, uspjeli smo realizirati zacrtane kapitalne projekte i puni optimizma okrećemo se novim projektima – poručila je gradonačelnica i dodala: 

– Cijelo područje Varaždinskih Toplica jedno je veliko gradilište, a najvažnije je da sve investicije i projekti koji se realiziraju budu na korist našim građanima. Pravi primjer je naša prva zvjezdica, naš Trg Republike koji je postao središnje mjesto okupljanja građana. U protekloj godini mnogo se radilo i vjerujem da je to put kojim trebamo nastaviti – naglasila je Ratković.

Važni projekti

Jedna od najvrednijih investicija u prošloj godini je Aglomeracija Varaždinske Toplice, a drugi važan projekt je izgradnja mosta Tuhovec na rijeci Bednji. Priprema se i dokumentacija za rekonstrukciju dionice ceste od Tuhovca do Hrastovskog, a u tijeku je i izgradnja fitness parka. U protekloj godini modernizirane su nerazvrstane ceste u Martinkovcu, sanirano je klizište u Vrtlinovcu, izgrađen je i uređen nogostup i rekonstruirana je postojeća javna rasvjeta u Dugoj ulici, a radi povećanja sigurnosti saniran je i uređen kolnik u Ulici kralja Zvonimira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba