Grad Krapina svojim udruga dodijelio 133.000 kuna, Krapinskom sportskom savezu 1.350.000 kuna

KUNDIH: Zahvaljujući tom novcu, imamo sve više djece u sportu, kojim se aktivno bavi njih između 400 i 500

Objavljeno: 23.05.2022.

U Gradskoj vijećnici Krapine, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović potpisao je ugovore s udrugama o odobravanju financijskih sredstava iz područja sporta i rekreacija u 2022. godine te udrugama koje organiziraju manifestacije/događanja od interesa za Grad Krapinu u što spadaju kultura i tehnička kultura, sport i rekreacija.

Povećanje sredstava

Gregurović je istaknuo kako se Grad svake godine trudi povećavati sredstva za udruge u svom proračunu, a sredstva idu kroz nekoliko programa.

– Za sport, sredstva se dodjeljuju preko Krapinskog sportskog saveza, imamo natječaj za udruge u kulturi, za udruge u socijalnoj skrbi i zdravstvu, za udruge u poljoprivredi i lovstvu, a danas smo podijelili deset ugovora kroz tri programa u vrijednosti od 133.000 kuna. Radi se o natječajima koji su bili za udruge u sportu i rekreaciji, dakle to su udruge koje ne mogu direktno biti udruge u krapinskom Sportskom savezu, poput planinara, izviđača i slično te dva natječaja za pokroviteljstva u kulturi i tehničkoj kulturi i pokroviteljstva za manifestacije u sportu – objasnio je gradonačelnik dodavši kako se novim povećanjima nada u idućoj godini.

– Nadam se da ćemo sljedeće godine moći osigurati dodatna sredstva jer ono što uvijek naglašavam i mislim da je to bitno reći. Prvo hvala svima koji vode udruge, koji rade u udrugama jer ulažu ono najvrjednije – svoje slobodne vrijeme. Grad nisu samo ceste, grad su ljudi i naše udruge jer svi oni čine život, a bez njih bi naš grad bio puno siromašniji – poručio je Gregurović.

Grad na raspolaganju

Predsjednik Krapinskog sportskog saveza i predsjednik Rukometnog kluba Zagorec Saša Kundih zahvalio je Gradu, gradonačelniku i gradskim vijećnicima koji su kao i svake godine i ove godine dokazali da cijene sport i kulturu.

 – Povećali su nam sredstva u odnosu na prošlu godinu za 35 posto pa taj iznos sada iznosi 1.350.000 kuna što je zaista respektabilna cifra. Ono što je bitno da zahvaljujući tim povećanjima u sportu i kulturi imamo sve više djece u sportu tako da trenutno imamo između 400 i 500 klinaca koji se aktivno bave sportom – rekao je Kundih.

Predsjednik informatičkog kluba KRIK Stjepan Šalković također je zahvalio na dodijeljenim sredstvima i objasnio rad kluba:

– KRIK uglavnom radi s djecom, osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Ove godine imamo i suradnju s Muzejom krapinskih neandertalaca, radimo na animacijama. Grad misli i na nas, u vremenima pandemije također  je bio tu za nas i vjerujem da će tako biti i nadalje – rekao je Šalković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba