Završilo jubilarno 15. izdanje GFUK-a

ODIGRANE 33 PREDSTAVE: “Na pripremama je radilo 40-ak ljudi, nisu bile jednostavne, no isplatile su se – vidimo se na ljetnom izdanju festivala“

Objavljeno: 11.05.2022. zagorjeinternational

Ovog je vikenda završio Glumački festival u Krapini kojem je to ove godine bilo jubilarno 15. izdanje.

Za vikend je, osim gostovanja u Brdovcu, Novom Marofu i Novom Golubovcu, u krapinskoj Festivalskoj dvorani, povodom 15. obljetnice rada udruge GFUK -a i 55 godina umjetničkog rada suosnivača, potpredsjednika i počasnog člana udruge Ladislava Prežigala, održana glazbeno-poetska večer “15 godina festivala i 55 književnog rada“. 

U dramskom programu nastupili su Ksenija Pajić, Antun Tudić, Dunja Sepčić, Adam Končić, Slavko Sobin, Dea Presečki, Denis Bosak i Dario Kuhar, dok su u glazbenom programu večeri nastupili Ivica Pepelko, Paula Jusić, Đelo Jusić ml. i Gordana Ivanjek Tušek. Predsjednik udruge Adam Končić kazao je kako su pred kraj večeri, zagorskim gradskim i općinskim knjižnicama te knjižnicama osnovnih i srednjih škola, u suradnji s Ladislavom Prežigalom kao glavnim donatorom i Krapinsko-zagorskom županijom, uručili 55 paketa Prežigalovih zbirki.

Festival je zatvorila subotnja izvedba glumačke postave Hrvatskog narodnog kazališta, u sastavu Ivane Boban, Zrinke Cvitešić, Krešimira Mikića i Dušana Bućana, koja je odigrala predstavu “Tko pjeva, zlo ne misli“. Od petka 22. travnja do nedjelje, odigrane su 33 predstave, 11 naslova, a Končić je istaknuo zadovoljstvo realizacijom jer kako kaže, uspjeli su pokazati i nekim manjim dvoranama da mogu bez poteškoća ugostiti, kazališta kao što je primjerice Gradsko kazalište Komedija.

-Gledatelji su imali prilike upoznati glumce koje često gledaju na malim ekranima te uživati u odličnim kazališnim komadima. Pripreme koje su trajale od siječnja, a na kojima je radilo 40-ak ljudi, nisu bile jednostavne, no isplatile su se- zaključio je Končić.  

Najavio je i ljetno izdanje festivala koje će se održavati od 24. lipnja do 3. srpnja, istaknuvši da je dogovoreno gostovanje na Bedekovčanskim jezerima, Terasi dvorca Oršić u Gornjoj Stubici Hušnjakovom u Krapini, a da se nadaju i gostovanjima u Zagorskim Selima, Starom selu Kumrovec, Starom gradu Konjščina, Velikom Taboru te u Pregradi na Trgu Gospe Kunagorske. Krapinsko – zagorskog županiji, Gradu Krapini i Pučkom otvorenom učilištu Krapina zahvalio je na suradnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba