U sklopu Erasmus+ projekta “Bolje kompetencije za budućnost“

KRAPINSKI SREDNJOŠKOLCI U FRANKFURTU NA MAJNI OBAVLJALI DVOTJEDNU STRUČNU PRAKSU: Stekli nove vještine i posjetili kulturne znamenitosti

Objavljeno: 10.05.2022. zagorjeinternational

U sklopu Erasmus+ projekta “Bolje kompetencije za budućnost“, 32 učenika Srednje škole Krapina, od ponedjeljka  25. travnja do prošlog petka, obavljala su stručnu praksu, odnosno praktičnu nastavu u Frankfurtu na Majni.

Učenici obrazovnih programa hotelijersko-turističkog tehničara, komercijalista, automehatroničara, frizera, prodavača, elektromehaničara i CNC operatera, u Njemačkoj su boravili u pratnji nastavnika Dražena Šenjuga, Valentine Ovčarićek i Matije Mačeka.

Učenici su se vratili puni dojmova, ističući da im je obavljanje prakse u međunarodnom okruženju bilo lijepo i veliko iskustvo, a rad u tvrtkama, poučan i zanimljiv. Kako kažu, zadovoljni su kolegama i mentorima, uz koje su stjecali nova znanja i unaprjeđivali stručno-praktične vještine iz svog strukovnog područja te jezično-komunikacijske kompetencije.

-Tijekom obavljanja prakse, učenici su vodili dnevnike rada temeljem kojih će, o svojim iskustvima, tijeku i rezultatima mobilnosti, izraditi prezentacije za učenike i nastavnike. U sklopu projekta, Škola je ostvarila suradnju s Hrvatskim gospodarskim savezom, koji je odabrao poslodavce za učenike te bio podrška učenicima i nastavnicima pratiteljima tijekom mobilnosti- kazali su iz Srednje škole Krapina, dodavši da su se učenici u slobodno vrijeme, bavili  kulturološkim aktivnostima, pa su tako između ostalog posjetili Main Tower i zoološki vrt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba