Aktivna su 504 slučaja

U KZŽ 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 06.05.2022. zagorjeinternational

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 48 novih osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih deset testiranih PCR testom te 38 brzim antigenskim testom. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi  504. Broj novooboljelih u proteklih sedam dana na 100.000 stanovnika  iznosi 210, dok je prije tjedan dana bio 249.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se pet osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima jedna na respiratoru.  Dnevni prosjek hospitaliziranih COVID pozitivnih osoba u našim bolnicama je u prošlom tjednu bio šest  pacijenta, a tjedan dana prije sedam.

U zdravstvenim ustanovama Krapinsko-zagorske županije trenutno je devet pozitivnih djelatnika, od kojih sedam zdravstvenih. Prošli je tjedan bilo 15 pozitivnih djelatnika, od kojih devet zdravstvenih. U ustanovama pružatelja socijalne usluge  trenutno nema pozitivnih korisnika, dok je jedan  djelatnik COVID pozitivan. Prije tjedan dana nije bilo pozitivnih ni djelatnika ni korisnika.

Ukupno je evidentirano deset COVID pozitivnih učenika iz dvije škole  te jedan djelatnik iz jedne škole s područja Krapinsko-zagorske županije. Prošli su petak bila evidentirana četiri COVID pozitivna učenika u dvije škole, dok pozitivnih djelatnika nije bilo.

Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno se nalazi 129 raseljenih osoba iz Ukrajine. Smještene su u privatnom smještaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba