U Varaždinu održana donatorska akcija Zaklade “Vita”

UZ DOBRU GLAZBU I DOMAĆU SARMU: “Na ovaj ćemo način svakih nekoliko mjeseci pokušati sufinancirati rad Zaklade kako bi pomogli što većem broju djece u Varaždinskoj županiji”

Objavljeno: 02.05.2022. zagorjeinternational

U atriju Županijske palače ove je subote održana donatorska akcija Zaklade “Vita” koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti. Brojni građani su i ovoga puta pokazali svoje dobro srce te podržali donatorsku akciju i kušali sarmu spremljenu od varaždinskog zelja uz glazbene izvedbe zbora umirovljenika “Prigorčica“ iz Bisaga. 

Sarmu su dijelile upraviteljica Zaklade “Vita” Jadranka Bahlen i Marija Cafuk iz OPG-a Cafuk koja je donirala varaždinsko zelje.

Upraviteljica Zaklade Bahlen najavila je da će Zaklada tijekom godine organizirati više ovakvih akcija.

– Ovo je prva akcija u ovoj godini za pomoć djeci oboljeloj od teških bolesti. Nadamo se da ćemo na ovaj način prikupiti što više sredstava za pomoć našoj djeci jer smo osjetili potrebu da je sve više djece kojima trebaju financijska sredstva, odnosno njihovim roditeljima, u njihovom liječenju, kupnji lijekova i kupnji ortopedskih pomagala. Na ovaj ćemo način svakih nekoliko mjeseci pokušati sufinancirati rad Zaklade kako bi pomogli što većem broju djece u Varaždinskoj županiji – istaknula je Bahlen.

Akciju Zaklade podržali su i župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić.

– Danas smo ovdje kako bismo podržali akciju u organizaciji Zaklade “Vita”. Zahvaljujem svima koji su se odazvali i dali svoj doprinos te još jednom pokazali veliko srce. Svi znamo da je sama dijagnoza veliki udarac u emocionalnom i financijskom smislu za cijelu obitelj te smo kao zajednica dužni na neki način olakšati im svakodnevicu. Još jednom zahvaljujem svima jer smo se okupili s jednim plemenitim ciljem, a to je dobrobit djece – rekla je Zagorec.

U organizaciji i provođenju donatorske akcije sudjelovali su i članovi Upravnog odbora Zaklade Vita na čelu s predsjednicom Odbora Ninom Begičević Ređep. 

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba