Vrhunski rezultati mladih varaždinskih robotičara

NASTAVAK DOMINACIJE ROBOTIČKOM SCENOM: Na RoboCupu Junior i Otvorenom prvenstvu Austrije osvojili čak 29 medalja

Objavljeno: 26.04.2022. zagorjeinternational

Polaznici Programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije nastavljaju dominirati robotičkom scenom. Potvrđuju to i rezultati s nedavno završenog velikog RoboCup Junior natjecanja, koje je ove godine održano virtualno od 14. do 21. travnja, te Otvorenog prvenstva Austrije održanog ovog vikenda.

Na Robocup Junioru u konkurenciji 113 ekipa, robotičari iz Varaždinske županije osvojili su šest prvih, sedam drugih i pet trećih mjesta. Bilo je to i odlučujuće natjecanje za Europsko prvenstvo u robotici koje će se početkom lipnja održati u Portugalu.

Na Europsko prvenstvo se plasiralo čak 14 polaznika Programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije – Antonela Nikolić, Mirta Obelić, Barbara Prutki, Luka Kolarić, Filip Meljnjak, Vanja Novoselec, Juraj Kolarić, Jakov Crnički, Franko Prikratki, Marin Rođak, Nino Petek, Borna Svržnjak, Nikša Vaupotić i Gabrijel Kraljić.

-Na Otvorenom prvenstvu Austrije, u konkurenciji 60 ekipa, naši su timovi osvojili 11 medalja u sedam kategorija – šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane, što je najbolji rezultat Hrvatske u posljednjih 12 godina. Dok čekaju odlazak na Europsko prvenstvo u Portugal, dio naših mladih robotičara trenutno sudjeluje u virtualnom natjecanju Challenge Robocup Asia – Pacific Tianjin koje traje do sredine svibnja. Uz talent i radišnost, iza sjajnih rezultata naših robotičara stoji veliko znanje i entuzijazam njihovih mentora: Ivice Kolarića, inače i voditelja Programa iz robotike, Ivana Kolarića, Jelke Hrnjić i Marije Bencun – kazali su iz Varaždinske županije.

Potvrdu da Program iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije postaje jezgra robotike u Hrvatskoj, govori i podatak da su, osim učenika iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, njegovi redovni polaznici i mladi robotičari iz Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba