Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ

Za predsjednicu izabrana ravnateljica OŠ Lijepa naša Tuhelj – Snježana Romić

Objavljeno: 10.04.2022. zagorjeinternational

U prostorijama Županije, u Krapini ovog je četvrtka održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije na kojoj su članovi i članice Povjerenstva, za predsjednicu izabrali Snježanu Romić iz Tuhlja.

Romić je ravnateljica Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj, voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja u KZŽ te voditeljica Županijskog stručnog vijeća demokratskog građanstva, a članica Povjerenstva bila je i u prošla tri saziva.

Sjednicu je do izbora predsjednice vodila pročelnica resornog županijskog upravnog odjela Martina Gregurović Šanjug, a okupljene članove i članice pozdravila je zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek koja im je poželjela uspješan rad te kazala:

-Krapinsko-zagorska županija je među prvima u Hrvatskoj potpisala Europsku povelju za ravnopravnost poslova, a također na inicijativu prošlih saziva ovog povjerenstva i zajedničkim radom proveli smo brojne druge aktivnosti za promicanje ravnopravnosti spolova u svim sferama života – istaknula je.

Podsjetimo kako je Županijska skupština na svojoj šestoj sjednici koja je održana 11. ožujka donijela rješenje o imenovanju novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ te su u Povjerenstvo, na temelju raspisanog javnog poziva, imenovani Željko Čleković, Nataša Nesek i Ana Kruhak iz redova Županijske skupštine te Bojan Bjelja, Sara Kolar, Snježana Romić i Marijana Sopek iz redova nezavisnih stručnjaka/inja i predstavnika/ca organizacija civilnog društva iz područja djelokruga Povjerenstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba