Jeste li već vidjeli ovaj video?

Pogledajte kako je Kevin Spacey izveo Tuđmanov govor o crnim i žutim vragovima

Objavljeno: 09.04.2022. zagorjeinternational

U filmu redatelja Jakova Sedlara ‘Tuđman: Neispričana priča’ o Franju Tuđmanu, samog Tuđmana utjelovljuje poznati američki glumac Kevin Spacey, a iako je Sedlar najavio da će premijera filma biti na sam rođendan prvog hrvatskog predsjednika, 14. svibnja, premijerno je prikazana jedna scena, piše Index.hr.

Radi se o govoru kojeg je Franjo Tuđman držao 1996. godine u zračnoj luci kada je spominjao zelene i žute vragove. 

– “Nećemo dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo s crnim nego i sa zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se i nude, ne samo da se nude nego se i prodaju za Judine škude – govorio je tada Tuđman.  

Poznati glumac skinuo je u potpunosti pokrete prvog hrvatskog predsjednika i nastavio govoriti: 

– Da, da, stvorili smo našu Hrvatsku za ljudska prava, za slobodu medija, ali iznad svega za ljudska prava svih Hrvata! Nećemo dopustiti onima sa strane da nam nameću svoja rješenja jer Hrvatska neće biti ničija kolonija! Hrvatska je dovoljno dugo bila pod Venecijom, Istanbulom, Bečom, Budimpeštom, Beogradom! Hrvatska je sada izborila svoju slobodu! Postigla je svoju nezavisnost i zaslužila je pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Da stoji visoko i uspravno među ostalim nacijama. I da nikada više ne bude dijelom neke druge države ili pod diktatorom – kaže Spacey kao Tuđman u filmu. 

Inače, američki glumac i hrvatski redatelj su prijatelji, a nedavno su zajedno posjetili i Tuđmanov grob. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba