Održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko - zagorske županije

Za predsjednika izabran Davor Špoljar, njegova zamjenica je Marina Buhin

Objavljeno: 08.04.2022. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u Krapini održana konstituirajuća sjednica 5. saziva Kulturnog vijeća Krapinsko – zagorske županije za period od 2022. do 2025. godine na kojoj su odabrani članovi 5. saziva koji su svojim dosadašnjim stručnim i umjetničkim radom pridonijeli kvalitetnijem ostvarivanju ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje.

Odabrani članovi su Tomislav Goluban za područje Glazba i glazbeno-scenska umjetnost (na prijedlog Udruge Modus Vivendi, Denis Bosak za područje Dramska umjetnost (na prijedlog Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina), Marina Buhin za područje Film i kinematografija (na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok), Danica Leštek za područje Knjiga i nakladništvo (na prijedlog Društva za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine – Kajkaviana), Nikolina Ptičar za područje Likovna umjetnost (na prijedlog Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok), Ivana Hazulin Pospiš za područje Nove medijske kulture i kulturno stvaralaštvo mladih (na prijedlog KUD-a Zagorec Radoboj), Davor Špoljar za područje Međunarodna kulturna suradnja i europske integracije (na prijedlog Općinske knjižnice Krapinske Toplice i Gradske knjižnice Pregrada). 

Nakon međusobnog predstavljanja, članovi Kulturnog vijeća su javnim glasovanjem za predsjednika Kulturnog vijeća izabrali Davora Špoljara, a kao njegovu zamjenicu Marinu Buhin. 

Sjednici su nazočile i zamjenica župana Jasna Petek te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec te Barbara Dolenc, službenica u istoimenom Upravnom odjelu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba