Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predana četiri, 1,6 milijuna kuna vrijedna, nova saniteta

“Sljedeće godine će se nabaviti još pet vozila, želimo zadržati trend da ih nemamo starijih od deset godina”

Objavljeno: 08.04.2022. AB

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak predao je ravnatelju Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladenu Smoljancu četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.595.000 kuna. Nastavak je to ulaganja u vozni park Zavoda čime se podiže kvaliteta zdravstvene skrbi. Kao što je istaknuo ravnatelj Smoljanec prilikom primopredaje, vozila će se koristiti za prijevoz bolesnika.

Prijevoz u bolnice

– Tri vozila opremljena su sa pet sjedala i jednim ležajem, a jedno je opremljeno s tri sjedala i dva ležaja i to vozilo koristit će se uglavnom za premještaj bolesnika iz Opće bolnice Varaždin u bolnice u Klenovnik, Novi Marof i Varaždinske Toplice. Ujedno će se vozila koristiti i za prijevoz naših građana koji odlaze na određenu dijagnostiku i terapiju u zagrebačke bolnice, te kliničke centre. Opremljena su opremom koja je certificirana od strane Centra za vozila Hrvatske u Zagrebu i kao takva potpuno su opremljena za transport bolesnika – izjavio je Smoljanec te dodao kako Nastavni zavod trenutno raspolaže sa 43 vozila, a 25 ih je nabavljeno u zadnjih pet godina.

– Sljedeće godine predstoji nabava još pet vozila kako bi zadržali trend da nemamo vozila starija od deset godina i kako bi ostali u vrhu po kvaliteti i godištima voznog parka – zaključio je Smoljanec.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio se svim djelatnicima u zdravstvu na njihovoj profesionalnosti, požrtvovnosti te na svemu što rade kada je zdravlje pacijenata u pitanju. Naglasio je kako je jedan od glavnih prioriteta ove županijske vlasti podizanje kvalitete zdravstvene skrbi u svim zdravstvenim ustanovama. 

Deset mjeseci, osam vozila

– Upravo zbog toga poduzimamo sve kako bi u ovom mandatu izgradili potreban prostor u Općoj bolnici Varaždin, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Paralelno s time zamolio sam ravnatelje svih zdravstvenih ustanova da snime “krvnu sliku” dijagnostičke i medicinske opreme kako bismo na vrijeme mogli započeti procese postupka nabave novih aparata. Treći dio odnosi se na specijalizacije i edukacije, jer samo dobro osposobljen, uvježban djelatnik može dati maksimum od sebe. A četvrto, vodimo brigu o kvaliteti života zaposlenika u zdravstvu. Upravo zbog toga smo nedavno potpisali nastavak suradnje sa Zagrebačkom bankom, a time ćemo i dalje zaposlenicima u županijskim zdravstvenim ustanovama sufinancirati kamatu kod njihovog stambenog zbrinjavanja. Danas smo ovdje predali četiri vozila Nastavnom zavodu za hitnu medicinu. To je osam vozila u ovih deset mjeseci mog mandata. Siguran sam da će se i ovom nabavom dodatno dići kvaliteta zdravstvene skrbi za naše građane jer kad se radi o hitnim slučajevima tada je najvažnija brzina, a kod toga ključnu ulogu igraju kvalitetna vozila – zaključio je Stričak.

Primopredaji vozila prisustvovala je i županijska pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter