Gradonačelnica odbila jedan prijedlog za dodjelu priznanja, ostali su prihvaćeni

AUGUŠTAN – PENTEK: Smatram da bivši gradonačelnik Đurek svojim radom nije pridonio ugledu Zlatara

Objavljeno: 08.04.2022. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Zlatara na posljednjoj svojoj sjednici donijelo je odluku o dobitnicima javnih priznanja Grada Zlatara za 2022. godinu. Tako je donijeta odluka da će plakete primiti Požgaj grupa, za nesebičnu pomoć u humanitarnoj akciji ˝Velikim srcem za topli dom˝ za obitelj Bolšec, zatim Željko Spevec predsjednik DVD-a Zlatar, za dugogodišnji predan rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu i Branka Štahan tajnica Udruženja obrtnika Zlatar, za dugogodišnji rad u organiziranju događanja u sklopu Dana kajkavske riječi.

Diplome Grada Zlatara dobit će Ivan Štefanko, za dugogodišnji rad u DVD-u Donja Batina, Kristina Kovačević za nesebičnu pomoć u humanitarnoj akciji za obitelj Bolšec, Interventna jedinica policije Zlatar za dugogodišnji uspješan rad i predstavljanje Grada Zlatara na različitim natjecanjima i Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije za uspješan rad i stvaranje boljih uvjeta za osobe s invaliditetom.

Za dodjelu priznanja pristigao je još jedan prijedlog, kojeg su uputili Vilko Kukec i grupa građana, koji su za plaketu predložili Marijana Đureka, bivšeg gradonačelnika, no gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek taj prijedlog nije uputila Vijeću na donošenje, jer smatra da svojim radom nije pridonio ugledu grada Zlatara.

Vijeće je osim toga prihvatilo i izvješća i odluke koje su vezane uz sustav civilne zaštite i redovni program zaštite od požara i drugih rizika, a prihvaćeno je i izvješće o radu Gradske knjižnice za 2021. godinu te je usvojen Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća. Izvješće o izvršenju proračuna za 2021. godinu nije prihvaćeno budući da su od osam vijećnika, dva bila suzdržana. Ostala izvješća o izvršenju pratećih programa uz proračun za 2021. su prihvaćena.

Na sjednici je bila i ravnateljica Gradske knjižnice Lovorka Puklin koja je zahvalila vijećnicima na prihvaćanju izvješća o radu. Na sjednici je kao gost bio i Vilko Kukec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba