Pripremljen je bogat program za sve uzraste

ZLATAR: Ove subote počinju “Proljetni dani za kulturu: Odvoji vuru za kulturu”

Objavljeno: 06.04.2022. zagorjeinternational

Ove će subote u Zlataru početi “Proljetni dani za kulturu: Odvoji vuru za kulturu” u sklopu kojih će se ujedno obilježiti i Dan Grada. 

Program počinje otvaranjem izložbe likovnih radova “To je moj zlatarski kraj” učenika OŠ Zlatar, Belec i Dječjeg vrtića “Zlatarsko zlato” koju organizira POU Zlatar i izložbe radova članica Udruge žena u Zlataru “Šareni Vuzem v Zlataru” u subotu u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar u 10 sati. 

Istog dana u 18 sati će se, u sklopu Dana otvorenih vrata KUD-a Belec, otvoriti izložba o KUD-u u njihovim prostorima, a KUD će u nedjelju 10. travnja sudjelovati na misnom slavlju i izložbi te predstavljanju svih sekcija KUD-a. Također, 13. travnja će u sklopu Dana otvorenih vrata KUD-a u 18 sati biti održana radionica izrade pisanica. 

U ponedjeljak 11. travnja će se u OŠ Belec i PŠ Martinščina održati “Kazalište u školi: Basne za nas danas” u izvedbi Kazališta Prijatelj. 

U četvrtak 21. travnja će se u 19 sati u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar otvoriti izložba slika i skulptura studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, a u subotu 23. travnja u 15 sati Moto klub “Wild Riders Goldtown” organizira foto izložbu o povijesti Kluba. 

Program se nastavlja u ponedjeljak 25. travnja kada će u zlatarskoj Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati biti održana Noć knjige, a u sklopu događaja bit će predstavljena knjiga Božidara Brezinščaka Bagole “Književnim stazama Hrvatskog zagorja”. Dva dana kasnije, DV “Zlatarsko zlato” u 16 sati ima priredbu “Zlatarsko zlato srce je što kuca” kojom će se obilježiti Dan vrtića, a istog dana će se u 19 sati u Župnoj crkvi UBDM Zlatar održati koncert Zagrebačkih solista. 

U četvrtak 28. travnja će u zlatarskom vrtiću biti odigrana predstava “Tri praščića” s početkom u 10 sati, a idućeg dana će u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar u 16 sati biti Svečana sjednica Gradskog vijeća u sklopu koje će se dodjeljivati i javna priznanja Grada Zlatara. Program će toga dana završiti koncertom grupe Vatra u Parku hrvatske mladeži u 20 sati. 

Velik broj događanja održat će se u subotu 30. travnja kada već u 8 sati ujutro počinje “Kolek-kup”, lov ribe udicom na plovak na bajeru Vinipotok. Također u 8 sati će se na igralištu Športskog teniskog kluba Zlatar odigrati otvoreni turnir za parove. Popodnevni program počinje u Parku hrvatske mladeži u 15 sati Tradicionalnim dječjim igrama DND-a Zlatar, zatim u 16 sati slijedi nastup Belečkih mažoretkinja, u 16.15 će se dijeliti darovi za djecu rođenu u 2021. godini, a u 16.45 održat će se Kazalište na travi i predstava “Nemaš pojma, Grizlijane” za djecu. Za odrasle će se u 19 sati odigrati predstava “Ja trudnica”. 

Na sam praznik rada, 1. svibnja, u 8 sati će se u Župnoj crkvi UBDM Zlatar održati Sveta misa povodom Dana Grada, a u 9.30 sati je organizirano i pješačenje na Majer koje kreće kod crkve u Martinščini.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba