Općina Lobor je pred donošenjem vlastite Strategije razvoja turizma

JEMBRIH: Prije uključivanja u novu TZ “Zlatni istok”, provest ćemo anketu među mještanima i poduzetnicima – njima ne trebaju novi nameti

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

Općina Lobor je pred donošenjem Strategije razvoja turizma za naredno razdoblje čije će provođenje u sljedećim godinama pozicionirati općinu kao jednu od poželjnih destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskom zagorju. Spomenuta strategija u prvi će plan staviti posebnosti općine u pogledu vjerskog te tradicijskog turizma koji općinu Lobor razlikuje od ostalih susjednih općina.

Veliki potencijal

– Pred nama je donošenje Strategije koje će značiti i jači razvoj turizma te turističke ponude u našoj općini. Općina Lobor na turističkom planu ima dosta toga za ponuditi, a ulaganje u turizam značit će i daljnji razvojnaše općine. Pozdravljam odluku pojedinih općina koje udružuju svoje kapacitete kako bi razvijali svoju turističku ponudu. Općina Lobor, što je potvrdilo i Ministarstvo turizma, ima na svom području jake turističke adute koju bi našu općinu mogli pozicionirati na turističkoj karti Hrvatskog zagorja – izjavila je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

Načelnica Jembrih pozdravlja odluku okolnih općina i Grada Zlatara o ulasku u TZ Zlatni istok, iako se sama Općina za sada neće odlučiti na zajedničko udruživanje u sklopu spomenute nove turističke zajednice.

– Ovim putem zahvaljujem na pozivu da postanemo član TZ Zlatni istok. No, prije donošenja bilo kakve odluke Općina će provesti anketu svih mještana i poduzetnika. Naime, stvaranjem nove TZ naši poduzetnici, ako bi se Općina uključila, dobili bi novu obvezu plaćanja članarine. Moje osobno mišljenje je da u ova izazovna vremena poduzetnicima ne treba stvarati nove namete bez obzira o kojem s iznosu radi – pojasnila je Jembrih.
Sportski i kulturni centri

Dodala je kako će se Općina prije svega u ovom razdoblju fokusirati na razvoj turističke infrastrukture kao preduvjeta za stvaranje kvalitetnog turističkog sadržaja i ponude.

– Provodimo projekt izgradnje “Poučne staze”, a u pripremi je i projekt izgradnje “Loborskog sportskog centra”. Također, tu je i skoro otvaranje Kulturnog centra u sklopu kojeg će biti kulturno – informativni centar. Tu infrastrukturu ćemo nadopuniti zapošljavanjem stručne osobe koja će prvenstveno raditi na razvoju turizma u Loboru – zaključila je Jembrih.

Inače, skoro donošenje Strategije razvoja turizma i daljnji planovi na tom području bili su tema posljednje sjednice Općinskog vijeća koje je dalo jednoglasnu podršku da Općina Lobor snažnije krene u razvijanje turizma i pojedinih turističkih grana na svom području.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba