SUTRA U KULTURNOM CENTRU NOVOG MAROFA: Oblici, brežuljci, cvijeće...moj zavičaj

Za kraj radnog tjedna poslastica za ljubitelje umjetnosti

Objavljeno: 24.03.2022. zagorjeinternational

U Kulturnom centru Novog Marofa sutra se otvara izložba djela Ivana Rabuzina ˝Oblici, brežuljci, cvijeće…moj zavičaj˝ kojom započinju ovogodišnji Rabuzinovi dani.

Izložba će predstaviti svojevrsni ˝život˝ Rabuzinove umjetnosti kako na slikama, tako i na tapiserijama, namještaju, porculanu i drugim uporabnim predmetima. Djela za ovu izložbu prikupljena su iz zbirke Grada Novog Marofa, Zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof, Gradskog muzeja Varaždin te privatnih zbirki naših sugrađana. Posjetitelji će ovu vrijednu izložbu za čiji je postav zaslužna Mirjana Dučakijević, dugogodišnja muzejska savjetnica, moći razgledati do 24. travnja u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu.

Za vrijeme 6. Rabuzinovih dana organizatori će ponuditi i okrugli stol ˝Sjećanja na Rabuzina˝ na kojem će svoja druženja s ovim osebujnim umjetnikom evocirati njegovi prijatelji i suradnici.

U dva termina Udruga Lunom vodit će likovne radionice, a bit će tu još i projekcije filmova, promocije knjiga, a sve na temu motiva Ivana Rabuzina.

Njegove slike i danas krase zidove brojnih svjetskih i domaćih muzeja i galerija. Od Pariza, Vatikana, Filipina, Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Austrije, Italije, Švicarske. Motivi tog vječnog proljeća i boje koje odišu nekom posebnom pozitivom i danas izazivaju izniman interes javnosti, stoga je ovo svakako prilika za posjetiti Rabuzinov kraj i uživati u djelima ovog slikarskog poete.

Otvorenje izložbe počinje u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba