DOSTA JE: Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković odlučila stati na kraj prozivkama svojih prethodnika

“‘Sposobni’ su ostavili prazan račun, milijunske dugove i upitnike kamo je nestao novac, ali riješit ćemo sve probleme – jedva čekam nalaze revizije”

Objavljeno: 19.03.2022.

Ponukana problemima koje je naslijedila od bivše vlasti te potaknuta učestalim prozivkama od strane svojih prethlodnika, načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković na svojoj je službenoj Facebook stranici objavila status koji prenosimo u nastavku. Budući da su mještani Toplica prije devet mjeseci odlučno smijenili tadašnjeg šefa, Jureković je, kako je i napisal u spomenutoj objavi, odlučila javno iznostiti istine o ˝sposobnostima˝ i prijašnjem načinu rukovođenja Općinom, zajedničkom imovinom i proračunskim novce.

Vatrogasni dom

– Osim višemilijunskih dugova koje sam zatekla preuzimajući dužnost načelnice, ˝Sposobni˝ su nam ostavili i ispražnjen općinski račun, točnije, na dan primopredaje na njemu je bilo svega 82 tisuće kuna. Iako je još 2020. godine Općinsko vijeće donijelo Odluku, koju je potpisao tadašnji predsjednik Vijeća Zvonko Očić, a prema kojoj Općina Krapinske Toplice u Proračunu za 2021. godinu treba osigurati sredstva u iznosu od 1,55 milijuna kuna za sufinanciranje projekta izgradnje novog vatrogasnog doma, ˝Sposobni˝ nisu bili sposobni to učiniti. Istom Odlukom ovlastili su tadašnjeg načelnika Ernesta Svažića da sklopi Ugovor o sufinanciranju tog projekta, što je on i učinio, ali Ugovor nisu ispoštovali, odnosno, 1,55 milijuna kuna nisu osigurali, ni uplatili – napisala je načelnica Jureković i dodala kako je uplaćeno tek nekih 200-tinjak tisuća kuna, a ostali novci su potrošeni na neke druge stvari.

– Kako tijekom tog razdoblja nisu redovito plaćani ni dobavljači, već su se gomilali dugovi, još uvijek nije potpuno jasno na što su ti novci potrošeni i zašto ih Sposobni nisu uplatili sukladno Ugovoru. Zbog toga i s nestrpljenjem očekujemo konačne nalaze detaljne revizije koja je u tijeku. Tijekom prošle godine uspjeli smo uplatiti još nekih 200 tisuća kuna, a zahvaljujući mom dogovoru s dobavljačima, da im se naslijeđeni višemilijunski dugovi otplaćuju na rate i s odgodom, racionalnim i poštenim upravljanjem općinskim novcem uspjela sam ‘prikupiti’, odnosno uštedjeti preostalih 1,1 milijun kuna, koje ćemo sada uplatiti i tako ispoštovati navedeni Ugovor. Time smo izbjegli opasnost moguće blokade Općine, koja bi ugrozila ne samo Općinu, nego i brojne vjerovnike te dobavljače – izvijestila je i iskoristila priliku da im javno zahvali:

Budite sigurni

– Zahvaljujem na njihovoj susretljivosti i razumijevanju te na iskazanoj dobroj volji da zajednički nađemo izlaz iz financijske krize do koje su nas doveli ˝Sposobni˝. Nastavit ću i dalje transparentno i racionalno upravljati općinskim novcem, novcem svih nas Topličanki i Topličana, i to na način da uz vraćanje starih dugova paralelno provodimo nove projekte, nužne za razvoj naše Općine – napisala je i posebnu poruku uputila svojim mještanima:

– Drage Topličanke i Topličani, hvala vam što mi u tome svakodnevno iskazujete svoju podršku, a hvala vam i na strpljenju te razumijevanju činjenice da se godinama gomilani problemi ne mogu riješiti u nekoliko mjeseci. Ali riješit ćemo ih. U to budite sigurni – zaključila je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba